Percheziţii în Mehedinţi: interlopul Cicatrice şi gruparea lui, anchetaţi de austrieci pentru prejudicii de 1,3 milioane de euro din furturi

Percheziţii în Mehedinţi: interlopul Cicatrice şi gruparea lui, anchetaţi de austrieci pentru prejudicii de 1,3 milioane de euro din furturi

Ofiţerii SCCO Mehedinţi au făcut 13 percheziţii la mai multe adrese în care este vizată un grup infracţional al cărui lider este interlopul severinean Gheorghe Barbu, zis şi Cicatrice FOTO Corina Macavei

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCCO) Mehedinţi au participat astăzi la 13 percheziţii ce vizau o anchetă derulată în paralel cu colegii din Austria. Ancheta vizează un grup infracţional care a spart mai multe magazine din Austria. În fruntea grupării se află interlopul severinean Gheorghe Barbu, zis şi Cicatrice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ofiţerii SCCO Mehedinţi au pus în executare opt mandate europene de arestare emise de autorităţile judiciare din Austria. Este vorba despre un grup infracţional care în perioada 2012-2014 au dat mai multe spargeri în Austria, prejudiciul estimat fiind de 1,3 milioane de euro.

Membrii grupării intrau cu autoturismele în mgazine şi furau obiecte elctronice de valoare. Şeful grupării este Gheorghe Barbu (45 de ani) zis şi Cicatrice. Infractorul este şi proprietarul restaurantului „Naşul“ din Turnu Severin, locul unde solişti cunoscuţi de manele ţin spectacole frecvent.

Percheziţiile au vizat şi restaurantul capului grupării, de unde anchetatorii au ridicat documente, mai multe bâte, dar şi sitemul de supraveghere. La restaurant fac controale şi inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, dar şi ai Protecţie Consumatorilor.

La IPJ Mehedinţi se află şi poliţişti austrieci, care vor participa la audieri alături de colegii lor din România.

Up DATE 14,30

La această oră membrii grupării infracţionale sunt audiaţi la sediul DIICOT Mehedinţi, după care vor fi conduşi la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatelor europene.

 

Restaurantul lui Cicatrice din Turnu Severin 

Imagini din aceeasi galerie
  • Restaurantul lui Cicatrice din Turnu Severin 
  • Soţia lui Cicatrice susţine că acesta este nevinovat 
  • Poliţiştii austrieci la SCCO Mehedinţi 
  • Femeia brunetă este membră a grupării infracţionale
Distribuie imaginea
citeste totul despre: