Timişoara, în faţa unui dezastru statistic. Recensământul arată o scădere dramatică a populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai puţin de 180.000 de timişoreni au fost recenzaţi la recensământul din 2022 FOTO Marcel Neag
Mai puţin de 180.000 de timişoreni au fost recenzaţi la recensământul din 2022 FOTO Marcel Neag

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a semnalat pe pagina sa de Facebook că până la finalizarea oficială a recensământului doar 176.000 de locuitori ai Timişoarei au fost recenzaţi. Populaţia Timişoarei poate să mai crească în următoarea săptămână, Guvernul prelungind recensământul.

Timişoara, oraş cu aproape 320.000 de locuitori la recensământul din 2011, are, potrivit recensământului din 2022, mult mai puţini locuitori. „176.000 de locuitori are Timişoara la finalul recenzării. Noroc că Guvernul a prelungit cu o săptămână recensământul, altfel acesta ar fi fost numărul luat în calcul pentru viitor.

Iată două exemple: numărul de consilieri locali ar scădea de la 27 la 23, numărul de poliţişti locali de la 300 la 176, în condiţiile în care se solicita recent mărirea numărului lor sau, cel puţin, ca respectarea raportului de un poliţist local/ o mie de locuitori să fie făcută fără a include şi funcţiile de conducere”, a transmis subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Potrivit subprefectului, rezultatele sub aşteptări de la Timişoara coboară şi judeţul Timiş la o populaţie recenzată de sub 500.000 locuitori, „ceea ce echivalează cu reducerea numărului de consilieri judeţeni de la 36 la 32”.

„Să sperăm că în acestă săptămâna Primăria Timişoara şi celelalte primării aflate în situaţii similare vor recupera diferenţa dintre numarul populaţiei estimate şi a celei recenzate în ultimele 4 luni”, a mai arătat Drăgănescu.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a făcut apel în repetate rânduri la timişoreni să participe la recensământ. Fritz a avertizat că o scădere a populaţiei atrage după sine şi o alocare mai mica a fondurilor de la bugetul de stat.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Radio Vacanţa, mica oază de libertate în România comunistă: emitea în cinci limbi şi difuza muzică străină

Vlad Leu, cineast: „Ruşii din Odessa ascultau Radio Vacanţa. Acolo, muzica occidentală era interzisă“. Cum s-au pus bazele postului de radio estival 

Povestea festivalului care dă culoare celei mai vechi staţiuni de pe litoral, Eforie Sud: 200 de evenimente culturale într-o singură vară

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite