Râmnicu Vâlcea: Primarul interimar îl vrea cetăţean de onoare pe Gutău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Răulescu (centru)
Romeo Răulescu (centru)

Rădulescu spune că la nevoie, regulamentul de acordare va fi modificat. Edilul interimar e de părere că cele peste 2000 de semnături sunt de ajuns pentru a schimba regulile. Gutău e pe cale să devină primul cetăţean de onoare aflat în puşcărie.

Regulile se pot schimba, afirmă proaspăt numitul primar interimat Romeo Rădulescu. Iniţiativa de a-i oferi lui Mircia Gutău, aflat în penitenciarul de la Colibaşi titlul de cetăţean de onoare a găsit ecou până la cel mai înalt nivel al conducerii primăriei. „Este o iniţiativă a societăţii civile, pe care noi o respectăm. O să vedem câte semnături se strâng şi voi propune Consiliului Local o formulă prin care Mircia Gutău să poată primii acest titlu. Consider că îl merită pentru că a făcut foarte multe pentru acest oraş", a declarat Romeo Rădulescu. Viceprimarul cu atribuţii de primar face aceste afirmaţii cu toate că regulamentul privind acordarea titlurilor de cetăţean de onoare municipiului Râmnicu Vâlcea specifică în mod clar că persoanele cu dosare penale pe rol ori cei care au primit condamnări penale sunt incompatibili cu acest titlu. „Regulamentul se poate modifica. Voi propune acest lucru în următoarea şedinţă a consiliului local", mai afirmă Rădulescu. Printre personalităţile aflate pe lista de cetăţeni de onoare ai municipiului se află Nicolae Manolescu, Virgil Ierunca, Dinu Săraru sau Răzvan Theodorescu.


Mii de semnături strânse


Primarul încarcerat e pe cale să devină primul cetăţean de onoare al Râmnicului aflat după gratii. Până astăzi au fost strânse peste 2500 de semnături de către iniţiatori: un post de televiziune local şi un bisăptămânal. „Eu l-am ales pe Gutău să realizeze proiectele promise, nu să stea în închisoare în timpul mandatului său de primar", spune Mihai Boghină, unul dintre semnatarii petiţiei ce îl propune pe Gutău cetăţean de onoare. Gutău şi avocatul său au înaintat la Înalta curte de casaţie şi Jusţiţie un recurs în anulare ce va fi judecat în data de 17 februarie, iar recursul fostului viceprimar Nicolae Dicu pe 17 martie.


„Voi propune Consiliului Local o formulă prin care Mircia Gutău să poată primii acest titlu. Consider că îl merită pentru că a făcut foarte multe pentru acest oraş." Romeo Rădulescu, primar

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite