Clienții localurilor din pasajul Vulturul Negru stau cu picioarele în apă de ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De fiecare dată când plouă,  clubul rămâne fără clienţi
De fiecare dată când plouă, clubul rămâne fără clienţi

Apa din canalizare iese printre mesele cluburilor din Vulturul Negru când plouă torenţial. Canalizarea din pasajul Vulturul Negru e inutilă în faţa ploilor mari, când apa din canal se revarsă în cluburile din zonă.

Cel mai afectat local orădean, pe timp de ploaie, este clubul Downtown. La fiecare ploaie abundentă, patronii clubului se trezesc cu apa printre mese şi rămân fără clienţi. Ultima dată, localul a fost inundat săptămâna trecută. Apa din canalizare a ieşit în timp ce clienţii îşi beau liniştiţi cafeaua de dimineaţă. În câteva minute, localul s-a golit, aşa cum se întâmplă la fiecare ploaie. „Am avut aceeaşi problemă în 28 decembrie, în 31 decembrie şi în 1 ianuarie, când apa a fost de cincizeci de centimetri şi a ajuns până la prima treaptă, la ieşire”, povesteşte Claudia Pop, proprietarul clubului.
„Cum e o ploaie torenţială, cum iese apa”, completează soţul orădencei, Gheorghe Pop. El a povestit că începe să devină neplăcut să îşi rezolve singur problemele. „Mai nou, apa iese şi prin peretele din spatele barului, iar unde avem scara de incendiu, toţi pereţii sunt uzi. Probabil din cauză că e foarte veche canalizarea, iar apa se infiltrează din conducte în pământ. Altă explicaţie nu avem. Prima dată am crezut că există crăpături în trotuar şi apa se infiltrează pe acolo, însă am verificat toate posibilităţile şi nu am găsit nimic”, explică proprietarul clubului.

Singuri împotriva apei
Oamenii sunt cu atât mai revoltaţi cu cât în anul 2003, când s-a renovat faţada şi acoperişul monumentului istoric, au contribuit şi ei, însă acum, la reabilitarea canalizării, care îi afectează direct, nu s-a gândit nimeni. „Au făcut doar faţada să dea bine la turişti, dar la canalizare nu s-a gândit nimeni”, spune Claudia Pop.
Reprezentanţii Companiei de Apă Canal Oradea spun că, potrivit regulamentului, proprietarii clubului trebuie să aibă o instalaţie care să nu lase apa să iasă din canalizare. „Până nu verificăm la faţa locului, nu pot să vă spun nimic”, a declarat Alin Sas, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Canal Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite