Cum se obţine cea mai bună limonadă. Cuptorul cu microunde, un „ingredient“ puţin cunoscut
0Limonada, cea mai apreciată băutură răcoritoare de sezon, se poate obţine prin mai multe metode. „Adevărul” vă prezintă câteva reţete pentru o limonadă reuşită.
Limonada, cea mai apreciată băutură răcoritoare de sezon, se poate obţine prin mai multe metode. Limonada simplă se poate obţine doar din coaja fructelor, pusă la fiert şi amestecată cu zeama acestora, sau doar din sucul lămâilor.
Potrivit gustos.ro, pentru o limonadă simplă se folosesc două lămâi de la care se rade doar partea galbenă din coajă şi se pune la fiert cu zahăr. Conţinutul se dă 2-3 minute în clocot şi se lasă la răcit. Ulterior, se adaugă zeama celor două fructe, inclusiv pulpa care rămane pe storcător. Amestecul final se lasă la rece şi se serveşte după ce a fost strecurat.
Pentru o limonadă cu mentă, gospodinele recomandă frunzele proaspete de mentă. Limonada se obţine din sucul fructelor mixat cu apă, zahăr şi frunze de mentă, până când planta se mărunţeşte complet. Pentru o limonada cu lime şi mentă sunt necesare câte două fructe şi frunze de mentă. Cele doua frcute lime se spală, se taie în bucăţi şi se adaugă în blender. Peste lime se adaugă frunzele de mentă şi câteva linguriţe miere de albine. Produsele se mixează şi apoi se adaugă apa. Limonada obţinută se pune la rece şi se consumă după ce a fost strecurată.
Trucuri la îndemână
1. Conform gustos.ro, pentru a obţine tot sucul dintr-o lămâie, fructul se încălzeşte în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde sau se poate presa cu podul palmei, înainte de a fi stors.
2. Pentru o limonadă reuşită contează şi calitatea fructelor folosite. Lămâia sănătoasă şi bogată în conţinut are o nuanţă de galben curat, fără pete verzi sau maro, şi este greoaie.
3. Un sirop de apă rece cu zahăr, adăugat peste limonadă, poate da un gust special băuturii. În sirop se pot adăuga şi alte arome apreciate.
4. Gheaţa diluează conţinutul băuturii şi limonada poate rămâne fără gust.
Citeşte şi: