Un inginer din Deva a încheiat cu bine „Maratonul Nisipurilor”, în Sahara
0Aristide Necula (46 de ani) a ajuns cu bine la linia de sosire a uneia dintre cele mai dure competiţii de atletism din lume: Maratonul Nisipurilor.
Aristide Necula a ajuns la linia de sosire în „Maratonul Nisipurilor”, o cursă care s-a întins pe aproape 250 de kilometri, în Deşertul Saharei. Inginerul din Deva s-a clasat între primii 600 de participanţi, dar şi-a atins scopul de a încheia competiţia, la care a participat ca reprezentant al unei asociaţii umanitare.
„În deşert a trebuit să uit aproape tot ce ştiam despre alergat. Concursul acesta e din altă lume. Şi am făcut şi greşeli pe care voi încerca să le evit la ediţia 2015 a Maratonului Nisipurilor. Spre exemplu, am fost foarte greu în spate şi la picioare - am avut 300 de grame în plus la picioare pentru că n-am mai găsit apărătoare de nisip şi am venit cu parazapezile. Apoi, în spate am avut 12 kilograme - sac de dormit greu, saltea grea”, a relatat deveanul. Imediat după ce a trecut de poarta de final, Aristide Necula a desfăşurat un steag tricolor pe care l-a arătat apoi la camera video montată de organizatori pentru a transmite live sosirea maratoniştilor.
”Am încheiat competiţia cu bine — am alergat aproape 250 kilometri prin Sahara! Aventura vieţii!”, a scris Aristide pe pagina sa de Facebook.
O etapă de peste 80 de kilometri
Penultima etapă a maratonului întins pe şapte zile a fost cea mai lungă şi mai solicitantă din întreg concursul şi s-a întins pe un traseu de 81,5 kilometri.
“Nu am fost departe de a ceda psihic pe etapa lungă, noaptea. Aveam senzaţia că nu se mai termină, iar imensitatea spaţiului şi cerul ca sticla mă apăsau să mă strivească. Am ştiut că va fi cel puţin un moment în care mă voi lupta cu demonii mei proprii – acela a fost. După ce l-am depăşit am ştiut că voi putea termina maratonul şi într-un picior”, a mărturisit Aristide Necula.
Aristide Necula a participat la Maratonul Nisipurilor 2014 într-un scop caritabil, el intenţionând să strângă fonduri pentru construcţia unei ferme sociale la care ar urma să fie găzduiţi circa 40 de copii şi mamele acestora, victime ale violenţei domestice. Aristide Necula este inginer naval, iar de cinci ani s-a dedicat şi pasiunii pentru atletism. A participat în acest timp la mai multe competiţii de maraton, însă cea mai mare provocare a fost cea din deşertul Sahara.
Vă recomandăm şi:
Aristide Necula va fi primul hunedorean înscris la Maratonul Nisipurilor, una din cele mai dure competiţii din lume Aristide Necula (46 de ani) este primul hunedorean înscris la Maratonul Nisipurilor, care va avea loc în luna aprilie în Deşertul Sahara. Inginerul din Deva practică atletismul din pasiune, iar provocarea la care s-a angajat o reprezintă o cursă riscantă, de 250 de kilometri, prin deşert.
Florentina Marincu a fost aleasă cea mai bună sportivă a anului, în Hunedoara Atleta Florentina Marincu (17 ani) a fost desemnată sportiva anului 2013 în judeţul Hunedoara, potrivit Direcţiei pentru Tineret şi Sport a judeţului Hunedoara. Florentina Marincu a obţinut anul trecut două titluri mondiale la juniori II, în probele de săritură în lungime şi triplusalt.
Povestea fetei de aur din Şoimuş: Florentina Marincu a cucerit două titluri mondiale, după ce iarna fusese nevoită să se antreneze în parc şi pe holul şcolii Florentina Marincu se va întoarce acasă cu două medalii de aur obţinute la Campionatele Mondiale de Atletism Juniori II desfăşurate la Doneţk, în Ucraina. Atleta din comuna hunedoreană Şoimuş a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât în proba de triplusalt (cu o săritură de 13,75 metri), cât şi la săritura în lungime, unde a reuşit 6,42 metri.
FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români: Alexandra Marcu a dus tricolorul pe cei mai înalţi vulcani ai lumii Alexandra Marcu a cucerit patru dintre marii vulcani ai planetei, iar în aceste zile se află în ţinutul exotic al insulei Papua Noua Guinee, într-o expediţie pentru cucerirea vulcanului Giluwe, cel mai înalt din Oceania. Alexandra are doar 16 ani, iubeşte muntele şi ţara, dovadă că poartă cu mândrie tricolorul, pentru a-l flutura pe cele mai înalte culmi.