Clădirea fantomă din Parcul Corvin, ridicată de o firmă de apartament, va fi desfiinţată cu executorul judecătoresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care deţine imensa clădire înfiinţată ilegal în urmă cu un deceniu, în Parcul Corvin din Hunedoara, a pierdut definitiv şi ultima cale de atac împotriva măsurii de a demola construcţia, decisă în urma procesului cu Primăria Hunedoara, susţin reprezentanţii administraţiei locale.

Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată. Proprietarii ei au contestat punerea în aplicare a sentinţei judecătoreşti  prin care, anul trecut, s-a dispus desfiinţarea construcţiei, astfel că sunt nevoiţi să o dezafecteze şi să aducă terenul la stadiul iniţial. “Am obţinut o sentinţă definitivă şi irevocabilă pentru demolarea ei, pe care am încredinţat-o executorului judecătoresc, aşa cum prevede legea. Agentul economic care deţine clădirea a contestat măsura demolării, dar a pierdut în instanţă şi executorul judecătoresc îşi continuă demersurile. Clădirea va fi demolată pe cheltuiala proprietarului, iar terenul va fi adus la stadiul iniţial”, a afirmat primarul Viorel Arion.

În iulie 2015, disputa dintre administraţia locală din Hunedoara şi SC Project Design SRL, firma cu care Consiliul Local Hunedoara s-a asociat pentru exploatarea Parcului Corvin, în 2005, a fost tranşată, la Judecătoria Hunedoara, în favoarea primăriei. Reprezentanţii instituţiei au denunţat, în instanţă, contractul semnat în 2005, şi au solicitat demolarea clădirii părăsite care ocupă o suprafaţă considerabilă din cel mai vechi parc al Hunedoarei. „Instanţa dispune desfiinţarea construcţiei realizate în municipiul Hunedoara - Parcul Corvin de către pârâtă, pe cheltuiala acesteia”, informa Judecătoria Hunedoara. Parcul Corvin din Hunedoara, în trecut unul dintre locurile cu care orice hunedorean se putea mândri, a fost transformat, în anii trecuţi, într-o zonă devastată. O suprafaţă considerabilă din parc este ocupată de scheletul unei clădiri ce urma să fie folosită ca pizzerie şi fast-food cu terasă. Imobilul nefinalizat, neintabulat, a fost lăsat în paragină. Are ferestrele sparte şi pereţii distruşi, la fel ca mobilierul din împrejurimile lui. Construcţia iniţială a demarat în 2006, legal, însă ulterior firma care a derulat proiectul nu a respectat suprafaţa de construcţie impusă, iar lucrările ilegale au fost oprite.

O asociere dezastruoasă
Potrivit contractului de asociere, aprobat în 2006 de Consiliul Local Hunedoara, parcul de 33.000 de metri pătraţi al parcului a fost pus la dispoziţia SC Proiect Design, o firmă de apartament, care „va fi proprietara exclusivă a construcţiei rezultate”, în timp ce prin participarea la asociere, Consiliul Local Hunedoara „va avea dreptul sã primeascã 10 la sută din beneficiile realizate prin exploatarea complexului rezultat, dar nu mai puţin de 8000 euro/an, de la data începerii activitãţii în spaţiul comercial”, se mai arăta în contract. Administraţia locală nu a primit niciun ban din redevenţa stipulată în contract, pentru că spaţiile comerciale plănuite nu au intrat în funcţiune. La rândul ei, firma privată nu a realizat nicio amenajare în parc.

În Hunedoara au fost identificate circa 30 de clădiri într-o stare avansată de degradare. Cei de la primăriei propun sancţionarea proprietarilor clădirilor abandonate, prin creşterea impozitului cu până la 500 la sută.


Vă recomandăm şi:

Stadionul Constructorul a ajuns sub sechestru, din cauza datoriilor la bugetul local. Primăria Hunedoara vrea complexul sportiv din centrul oraşului

Proprietarii bazei sportive Constructorul din Hunedoara au datorii mari la bugetul local, iar la cererea primăriei a fost pus sechestru pe imobile, susţine primarul Viorel Arion. Dacă societatea privată nu va plăti, administraţia locală din Hunedoara va face demersurile legale pentru a prelua complexul sportiv în contul datoriilor.

Drumul spre Poiana Omului, locul de poveste în care Decebal s-ar fi sinucis. Cum a schimbat şoseaua de pe munte peisajul aşezărilor arhaice de păstori

Poiana Omului este unul dintre locurile legendare ale Hunedoarei. Se spune că aici şi-a luat viaţa însuşi regele Decebal, în timp ce era urmărit de o unitate de cavalerie romană. La aproape două milenii de la războiul daco – roman, zona învecinată cetăţilor dacice şi satelor Luncanilor impresionează prin frumuseţea ei şi prin ineditul unei şosele moderne, care îi aduce pe călători în apropierea poienii.

Turiştii care vin la Sarmizegetusa Regia sunt invitaţi la expoziţia dedicată aurului dacilor, în inima Munţilor Orăştiei

Turiştii care vor urca la Sarmizegetusa Regia sunt invitaţi să facă un popas în cabana de pe Valea Albă, unde se află sediul Serviciului public de administrare a monumentelor istorice, pentru a vizita expoziţia dedicată aurului şi comorilor antice descoperite de-a lungul timpului în fosta capitală a Regatului Dac.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite