Cea mai mare sală de sport a Hunedoarei este părăsită de aproape un deceniu. Primăria aşteaptă deblocarea investiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de reabilitare şi extindere a Sălii de sport a Colegiului Tehnic Matei Corvin a demarat din vara anului 2007, însă nici până în prezent, lucrările nu au fost finalizate. Sala de sport aflată în şantier este închisă de mai mulţi ani, iar primăria aşteaptă fonduri de la Compania Naţională  de Investiţii pentru continuarea proiectului.

Din 2010, sala de sport a Colegiului Tehnic Matei Corvin din Hunedoara este închisă, pentru renovare. Proiectul de restaurare şi extindere al complexului datează încă din anul 2007, însă până în prezent nu a fost finalizat.

Valoarea investiţiei necesare în restaurarea sălii de sport a fost estimată la aproape cinci milioane de lei, fonduri pe care administraţia locală speră să le obţină prin Compania Naţională de Investiţii. Deocamdată, susţin reprezentanţii Primăriei Hunedoara, anul trecut a fost achiziţionată întocmirea documentaţiei tehnico-economice pentru reactualizarea studiului de fezabilitate, care trebuie completat cu consolidarea structurii de rezistenţă a sălii de sport, iar documentaţia a fost prezentată, în luna martie, Companiei Naţionale de Investiţii.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, încă din luna iulie a anului 2007  a avut loc avizarea proiectului de restaurare a sălii de sport, în acelaşi an obiectivul fiind predat Companiei Naţionale de Investiţii.

„Începând cu anul 2008, Sala de Sport din cadrul Colegiului Tehnic Matei Corvin a fost cuprinsă în Programul Consolidare şi Reabilitare Săli sport existente, construite înainte de anul 2000.  În luna iulie a anului 2008 s-a încheiat contractul de lucrări între Compania Naţională de Investiţii Bucureşti şi S.C. Termogaz Company S.A. - Haţeg, iar până la jumătatea anului 2009 au fost executate lucrări parţiale de instalaţii sanitare, demontări, instalaţii electrice vechi, reparaţii tencuieli, înlocuire tâmplărie metalică existentă cu tâmplărie PVC şi geam termopan. Pe parcursul demarării lucrărilor, executantul a constatat unele deficienţe la structura de rezistenţă a gradenelor şi a pardoselii sălii de sport care impuneau sistarea lucrărilor de reabilitare arhitecturală”, a informat Primăria Hunedoara.

image

De-a lungul ultimilor ani, susţin reprezentanţii administraţiei locale, în nenumărate rânduri s-au făcut adrese atât către Inspectoratul Şcolar al judeţului Hunedoara cât şi Companiei Naţionale de Investiţii Bucureşti pentru obţinerea fondurilor necesare continuării şi finalizării investiţiei pentru a putea intra în circuitul funcţional.

image

Vă recomandăm şi:

FOTO Oraşele Hunedoarei în ilustrate rare. Cum s-au schimbat în anii 1900

O serie de ilustrate rare prezintă oraşele din zona Hunedoarei, în cea mai romantică perioadă a lor, primii ani din secolul XX. Comunităţile din Deva, Hunedoara, Orăştie, Haţeg, Brad, Simeria şi Petroşani se aflau în plină dezvoltare, în oraşe aflate la începutul modernizării.

VIDEO Blestemul aurului. Ce a rămas din Treptele Romane, galeria care a deschis romanilor calea spre inima Apusenilor

Galeria Treptele Romane a fost clădită în urmă cu circa 1.800 de ani, potrivit istoricilor, iar în prezent se află pe lista monumentelor din patrimoniul naţional. Situl a rămas abandonat de mai mulţi ani, fără ca nimeni să ia vreo măsură pentru conservarea sau punerea lui în valoare.

Calea ferată Deva - Brad, proiectul uriaş din comunism devenit praf şi pulbere

Calea ferată destinată să lege municipiile Deva şi Brad, considerată unul dintre marile proiecte de infrastructură din perioada comunistă, a rămas doar o amintire, fiind distrusă şi apoi dată la fier vechi. Lucrările la proiectul de infrastructură s-au întins pe aproape patru decenii, însă o alunecare de teren pe câteva zeci de metri dus la închiderea ei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite