BAC 2017 Giurgiu. Subiectele la Română la examenul de Bacalaureat: Marin Preda la Uman, Ion Slavici sau Liviu Rebreanu la Real

BAC 2017 Giurgiu. Subiectele la Română la examenul de Bacalaureat: Marin Preda la Uman, Ion Slavici sau Liviu Rebreanu la Real

Bacalaureat 2017

Candidaţii la Bacalaureat 2017 intră în focurile examenului maturităţii. Potrivit calendarului de desfăşurare a examenului de Bacalaureat, probele scrise încep pe 26 iunie, cu proba la Limba şi literatura română, pe care o susţin toţi candidaţii, indiferent de profilul absolvit.

Ştiri pe aceeaşi temă

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte rezolvarea subiectelor la Limba Română, în modulul Adevărul LIVE

UPDATE ORA 11.15 Elevii de la Uman au avut de analizat la punctul 1 o poezie de patru strofe, de redat sinonime, de explicat rolul cratimei şi a prezenţei mărcilor lexico-gramaticale, de comentat ideea poetică şi mijloacele artistice. La subiectul 2, textul argumentativ era despre utilitatea organizării activităţilor extraşcolare de educaţie în cinematografie. La punctul 3 trebuia descrisă relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda, iar elevii au abordat romanul Moromeţii pe care l-au studiat la şcoală, fiind cuprins în programă. Ei au catalogat subiectele ca fiind uşoare.
 
UPDATE ORA 10.45 Candidaţii de la profilul Uman au avut de caracterizat relaţia dintre personaje din romanul Moromeţii. Ei au mai avut de făcut un text argumentativ despre mersul la cinematograf şi rolul acestei activităţi în educaţie.
 
UPDATE ORA 10.42 Candidaţii de la profilul Real au avut de făcut caracterizarea romanului psihologic, la alegere între Ion Slavici şi Liviu Rebreanu, la punctul 3. La textul argumentativ au avut de explicat rolul comunicării în munca de echipă. 
 
Peste 1700 de elevi din Giurgiu susţin proba la Limba si literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2017.
După proba de Limba şi literatura română, elevii vor susţine pe 28 iunie proba obligatorie a profilului, Matematică-pentru profilul real şi Istorie -pentru profilul uman. Ca şi în anii precedenţi, la matematică vor fi mai multe tipuri de subiecte, în funcţie de specializarea absolvită, matematică-informatică, pedagogic sau tehnologic.
 
Ultima probă din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat se desfăşoară în ziua de 30 iunie. Este vorba despre proba la alegere a profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – pentru profilul real şi Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie -pentru profilul uman).
 
Primele rezultate vor fi afişate în 5 iulie, în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, candidaţii nemulţumiţi având posibilitatea să depună contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 6-9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 10 iulie.
 
Şi în acest an, examenul de bacalaureat va fi monitorizat video. Cei care sunt prinşi copiind, sau cu materiale nepermise asupra lor, vor fi eliminaţi din examen. În acest caz, probele promovate anterior nu vor fi recunoscute, iar candidatul va putea susţine din nou bacalaureatul abia după alte două sesiuni.
 

 

citeste totul despre: