Pedepse cu suspendare şi mustrări părinteşti pentru membrii unei reţele internaţionale de traficanţi de droguri

Pedepse cu suspendare şi mustrări părinteşti pentru membrii unei reţele internaţionale de traficanţi de droguri

Foto: Arhivă

Tribunalul Galaţi le dăduseră inculpaţilor, la judecata de fond,  peste 50 de ani de închisoare în total, după ce acasă la unul dintre membrii grupării fusese găsit un kilogram de droguri. Curtea de Apel s-a dovedit, însă, mult mai blândă cu clienţii reţelei, care au scăpat de condamnare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul final în dosarul în care au fost judecaţi membrii unei grupări acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic internaţional de droguri.

Interesant este că instanţa a decis să le reducă semnificativ pedepsele unora dintre membrii grupării, astfel încât numai cinci dintre cei 18 traficanţi vor sta la închisoare. Mai mult, în cazul a 11 dintre ei s-a reţinut doar „deţinere pentru consum” şi li s-a anulat condamnarea de la instanţa de fond, primind acum doar câte un.... avertisment.

Membrii grupării infracţionale au fost acuzaţi că, începând din octombrie 2013 şi până în aprilie 2014, ar fi introdus pe teritoriul României peste patru kilograme de canabis, cu intenţia de a comercializa drogurile în judeţele Galaţi şi Brăila.

Unul dintre membrii grupării, Gigel Gheorghe, a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce comercializa canabis, iar în urma percheziţiilor anchetatorii au ridicat de acasă de la acesta aproximativ un kilogram de droguri.

Tribunalul le dăduse o jumătate de secol de puşcărie

Tribunalul Galaţi îi condamnase iniţial pe cei 18 la pedepse ce cumulau peste 50 de ani de închisoare.
Traficanţii Marian Marcel Drăguţ, Gigel Gheorghe, Nicolae Dumitru şi Nicuşor Drăguţ aveau de executat câte şapte ani şi patru luni, Sorin Drăguş primise cinci ani, Pavelina Drăguţ -  trei ani, iar Aurelian Niţă - doi ani de închisoare.

Ei bine, instanţa superioară a decis acum că doar doi dintre inculpaţi merită o pedeapsă mai aspră, restul beneficiind de reduceri substanţiale. Astfel, Marian Marcel Drăguţ va sta după gratii cu cinci luni în plus faţă de cât stabilise Tribunalul, iar Nicuşor Drăguţ s-a ales cu un spor de un an şi 4 luni de închisoare.

În schimb, Gheorghe Gigel şi Dumitru Nicolae au scăpat de câte patru luni din pedeapsă, în vreme ce Pavelinei Drăguţ i s-a diminuat condamnarea cu un an şi şase luni, iar lui Aurelian Niţă cu cinci luni. În cazul ultimelor doi pedepsele au fost suspendate condiţionat.

De la un an de închisoare, la... mustrare

Ceilalţi 11 inculpaţi, care primiseră câte un an de închisoare cu suspendare pentru cumpărare şi deţinere de droguri, au avut parte de cea mai spectaculoasă reducere a pedepsei, în sensul că în final au primit doar avertismente.

citeste totul despre: