Cum prepari cei mai pufoşi mititei acasă. Reţeta cu care nu dai greş niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai buni mititei se prepară acasă FOTO Adevărul
Cei mai buni mititei se prepară acasă FOTO Adevărul

Gustoşii mititei pot fi prepaţi şi acasă, iar rezultatul este spectaculos. Paşii gătirii trebuie respectaţi întocmai. Reţeta o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:

1 kg ceafă de viţel (mânzat) 

500 g ceafă de porc 

 250 g pulpă de miel 

 2-3 oase mari de vită

 1 lingură sare

 piper (după gust) 

 1 ceapă mare 

 1 morcov mijlociu 

 1 căpăţână usturoi 

 1 ardei iute 

 1 legătură cimbru 

 1 linguriţă bicarbonat 

 1 lingurită praf miroase: ienibahar, rozmarin, chimen 

Mod de preparare:

Se toacă mărunt carnea. Se frământă bine cu sarea, piperul, bicarbonatul, miroasele, ardeiul iute şi usturoiul tocate mărunt (până devin pastă), cimbrul măcinat praf, până totul e un aluat. Între timp, oasele de vită sparte au fiert împreună cu toate zarzavaturile vreo două ore până când din doi litri de apă s-a ales doar o jumătate litru de supă. 

Strecurăm supa şi o răcim, apoi o frământăm bine împreună cu carnea.  Compoziţia se lasă câteva ore bune la frigider pentru ca gusturile să se întrepătrundă. Micii se rotunjesc fie în mână, udând-o mereu, să nu se lipească, fie prin ţeava de cârnaţi a maşinii de tocat . Nu tigaia e rostul micului, ci grătarul şi focul corespunzător, de lemn şi cărbuni, făcut în curte, dar merge şi pe aragaz, arată regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). 

Gazetar, scriitor şi pescar sportiv

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). 

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT Război în Ucraina. Schimburi de focuri „amicale”, pentru împărţirea prăzii, între militarii armatei ruse. Costul rachetelor trase de ruşi asupra Ucrainei

Zelenski susţine că negocierile cu Rusia riscă să se încheie din cauza atrocităţilor comise de ruşi. Liderul de la Kiev, încă dispus să se întâlnească cu Putin

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite