Zelenski susţine că negocierile cu Rusia riscă să se încheie din cauza atrocităţilor comise de ruşi. Liderul de la Kiev, încă dispus să se întâlnească cu Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că este risc mare ca discuţiile de pace cu Rusia să se încheie, din cauza atrocităţilor comise de soldaţii ruşi, transmite Interfax, potrivit Reuters. Zelenski a precizat, însă, că este în continuare dispus să se întâlnească cu Vladimir Putin.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, vineri, că există un risc mare ca discuţiile de pace cu Moscova să se încheie, din cauza a ceea ce a numit „atrocităţi ale trupelor ruseşti”.

„Oamenii (ucrainenii n.red)) vor să-i omoare. Când există o astfel de atitudine, este greu să vorbim despre orice", a declarat preşedintele ucrainean.  

Zelenski a declarat presei poloneze că este încă pregătit să vorbească cu Vladimir Putin, în ciuda atrocităţilor comise de invadatori la Bucea, Mariupol şi în alte locuri, transmite BBC. Liderul de la Kiev a precizat că doreşte să se întâlnească cu preşedintele Putin deoarece „un singur om decide totul” în Rusia.

El a continuat spunând că este alături de poporul său „din inimă şi din suflet”, dar „dacă există o singură şansă, ar trebui să vorbim”.

Moscova speră în continuare să negocieze o soluţie „paşnică” cu Ucraina, în timp ce-şi continuă ofensiva în ţara vecină, a afirmat marţi, preşedintele rus Vladimir Putin. Negociatorii ruşi şi ucraineni au realizat „progrese serioase” în negocierile de la Istanbul, în Turcia, luna trecută, a declarat el marţi, la Kremlin, unde l-a primit pe secretarul general al ONU Antonio Guterres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite