Cum faci şniţel de ciuperci, cel mai sănătos aperitiv. Paşii reţetei delicioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparat delicios şi deosebit de sănătos, şniţelul de ciuperci se găteşte rapid. Paşii reţetei gustoase îi aflăm din lucrarea regretatului Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Autorul ne învaţă să le preparăm la foc mic pentru a da savoare mâncării.

Ingrediente:

1 kg ciuperci cu pălărie mare
2 linguri de făină
2 ouă
sare, piper, după gust
untdelemn pentru prăjit
1 legătură de mărar

Mod preparare:
•    Se rupe piciorul ciupercilor
•    Ciupercile se spală bine, se usucă, se presară cu sare şi piper
•    Se toacă pastă piciorusele
•    Se bat ouăle cu făină şi pastă de ciuperci
•    Se trec pălăriile prin ou, se pun la prăjit în untdelemn încins cu ţuguiala în sus
•    Când s-au rumenit se întorc, restul de umplutură se toarnă în scobitură ca-ntr-o farfurioară
•    Se acoperă, se prăjesc la foc foarte mic
•    Se oferă fierbinţi, cu mărar tocat
 
Taină: Vinul alb şi sec se bea glacial de rece, iar cel alb şi demisec, demidulce, dulce, licoros, leşinat şi diabetic, care cum îi place.

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Vă recomandăm şi:

Secretele borşului cu peşte din Dunăre: în cât timp e gata delicioasa mâncare

Deliciu culinar de la bunica. Secretul celor mai bune pârjoale moldoveneşti: ce pui în compoziţie şi cât se prăjesc

Cum faci mămăliga perfectă. Secretul celui mai popular aliment, cât o fierbi şi ce pui în ea ca să iasă delicioasă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite