Târgul Drăgaica şi Festivalul Benone Sinulescu, în acelaşi timp şi în acelaşi loc. Ce alte noutăţi pregătesc organizatorii

Târgul Drăgaica şi Festivalul Benone Sinulescu, în acelaşi timp şi în acelaşi loc. Ce alte noutăţi pregătesc organizatorii

Autorităţile locale au descoperit cum să mărească numărul de vizitatori pentru Târgul Drăgaica. Vor organiza şi festivalul Benone Sinulescu în aceeaşi perioadă şi aceeaşi locaţie cu târgul. Astfel, cred organizatorii, numărul celor care vor trece pragul celei de-a doua ediţii a târgului de vară se va dubla de la 150.000 la 300.000 de vizitatori în cele 15 zile de funcţionare.

Cum s-a transformat un muncitor din Buzău într-un tâlhar. Ţinea prada în vestiarul de la serviciu

Cum s-a transformat un muncitor din Buzău într-un tâlhar. Ţinea prada în vestiarul de la serviciu

O femeie a fost tâlhărită de un individ de 21 de ani, pe o stradă din zona de sud a Buzăului, la câteva secunde după ce a coborât dintr-o maşină pentru a intra în bloc. Fapta s-a produs după ora 2.00 noaptea iar infractorul, muncitor la o firmă din zona industrială, se învoise câteva ore din schimbul trei. Telefonul şi portofelul găsite în vestiar l-au dat de gol pe tâlhar.

Plăteşti bilet dacă vrei să vizitezi schiturile rupestre din Munţii Buzăului. Va fi taxă şi pentru vizitarea Trovanţilor

Plăteşti bilet dacă vrei să vizitezi schiturile rupestre din Munţii Buzăului. Va fi taxă şi pentru vizitarea Trovanţilor

Din luna mai, plăteşti dacă vrei să vizitezi aşezările rupestre din Munţii Buzăului. Hotărârea consiliului local Bozioru privind taxarea turiştilor naşte ample controverse. În timp ce unii dintre turişti şi ghizii zonei spun că mai întâi ar fi trebuit realizate măcar o parte din investiţii şi apoi să fie percepute taxe, autoritatea locală susţine că totul este legal şi, mai mult, va extinde măsura care are avizul de legalitate al Prefecturii.

La extrem de puţine ore după pronunţarea achitării domnilor Victor Ponta şi Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari, PSD şi vectorii săi de imagine au luat cu asalt televiziunile şi site-urile prietene spre a-şi exprima  pretinsa solidaritate cu cei doi, cu ani în urmă membrii de seamă şi cu funcţii ai partidului.

acum 2 zile · comentarii (12)

Pentru guvernanţii români este mai comod să băltească în cartierul rău-famat al Uniunii Europene format din statele anti-europene decât să îşi dorească să ne mute în clubul select al zonei euro. La cum se mişcă lucrurile în România, moneda unică începe să devină un vis interzis. De ce este o veste proastă pentru noi acest lucru?

acum 4 zile · comentarii (17)

O lume întreagă l-a văzut pe violoncelistul britanic Sheku Kanneh Mason la nunta regală din 19 mai 2018, interpretândtrei piese alături de un ansamblu orchestral. Presa britanică a scris deja despre faptul că Meghan Markle, actuala Ducesă de Sussex, l-a invitat să cânte la nunta regală, după ce l-a ascultat la o gală caritabilă patronată de Prinţul Harry.

acum 6 zile · comentarii (0)

Pe vremea comuniştilor, la Facultăţi se preda şi Filosofia marxistă. Am urmat mai întâi „Facultatea de Filologie”- din Cluj-Napoca -, unde nu am înţeles mai nimic din această Filosofie. Dascălii care predau această disciplină erau selectaţi după criterii politice. Erau preferaţi fii din clasa muncitoare, cu „origini sănătoase”, instruiţi inclusiv la diverse Universităţii din URSS.

acum 7 zile · comentarii (19)

Ȋn Republica Moldova au avut loc alegeri parţiale în mai multe localităţi dintre care cea mai importantă este Chişinău. Aceste alegeri sunt foarte importante în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă. Partidele politice au acum la îndemână cel mai bun sondaj de opinie care este chiar voinţa alegătorilor. Ȋn turul doi se vor confrunta candidatul PSRM, Ion Ceban şi candidatul forţelor pro-europene, Andrei Năstase.

acum 7 zile · comentarii (5)

Lumea se schimbă, iar modul în care se schimbă priveşte şi statele mai mari, şi statele mai mici, ba chiar şi statele cu pretenţii de superputere şi mare putere. Nimeni nu este scutit, nici Republica Moldova, nici România, nici Rusia. Ba nici măcar SUA, odată ce, la un anumit punct, ea ar putea realiza contra-performanţa de a coaliza împotriva ei, într-o formula coerentă, restul puterilor lumii.

acum 10 zile · comentarii (20)

Pentru mulţi, ghicitul este o artă. Pentru alţii, este o ştiinţă. Pentru mine, este, în cele mai multe cazuri, o păcăleală. Sigur se vor găsi destui care să ne spună cum lor li s-a deschis cartea, li s-a dat în cărţi şi-n cafea sau s-au folosit nu ştiu ce bobi pentru a li se arată ce se va întâmpla, că doar nu degeaba, conform sondajelor, cam jumătate dintre români cred în vrăjitoare.

acum 10 zile · comentarii (30)

Şocul a fost să realizez că până când nu omoară-arde-pângăreşte tot de jur-împrejur, mediocritatea nu are linişte. Mărturisesc, în inocenţa mea, uimirea de a vedea împlinirea programatică a răului înzidită visceral în vieţuitorul mediocru. Frica naşte ură. Ura răscoleşte din hăuri atavismul prey-predator. Încolţită, prada (mediocritatea, adică) are un gând şi numai unul: să şteargă de pe faţa pământului ameninţarea de moarte. Meritocraţia, adică.

acum 10 zile · comentarii (5)
Postari Recente