Fapta pentru care un subofiţer de la ISU Buzău a fost declarat ”Pompierul de Onoare al anului”

Fapta pentru care un subofiţer de la ISU Buzău a fost declarat ”Pompierul de Onoare al anului”

De Ziua Pompierilor din România, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, acordă distincţia ”Pompierul de Onoare al anului” unuia dintre subalternii săi, care s-a remarcat în timpul misiunilor. Anul acesta, distincţia unică i-a fost rezervată, prin ordin al colonelului Daniel Dragne, plutonerului maj. Necula Marius Sebastian, militar care activează în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Buzău.

Ceremonial militar organizat în Afganistan, înainte de repatrierea eroului Mădălin Stoica

Ceremonial militar organizat în Afganistan, înainte de repatrierea eroului Mădălin Stoica

Trupul neînsufleţit al eroului Mădălin Stoica va fi adus acasă în cursul acestei zile. Duminică noapte, pe aeroportul din Kandahar, militarii Batalionului 280 Focşani şi-au luat bun rămas de la camaradul lor iar luni, 18 septembrie, la ora 11.00, este programată ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, în incinta Bazei 90 Transport Aerian din Otopeni.

Reacţii după moartea militarului care avea misiunea să salveze vieţi în Afganistan. Trebuia să activeze numai în bază, dar a fost înlocuit

Reacţii după moartea militarului care avea misiunea să salveze vieţi în Afganistan. Trebuia să activeze numai în bază, dar a fost înlocuit

Tristeţe fără margini în localitatea buzoiană Sărata, satul din Ulmeni în care s-a născut şi a copilărit sublocotenentul post-mortem Mădălin Stoica, ucis vineri în Afganistan, într-un atentat cu maşină capcană. Rudele şi vecinii eroului au aflat cu stupoare tragica veste şi acum îi deplâng cumplita soartă. Despre el toţi cunoscuţii au doar cuvinte de laudă.

Militarul român ucis în Afganistan a avut o tentativă de a renunţa la armată. „Era pâinea lui Dumnezeu. În el aveam cea mai mare încredere în misiuni“

Militarul român ucis în Afganistan a avut o tentativă de a renunţa la armată. „Era pâinea lui Dumnezeu. În el aveam cea mai mare încredere în misiuni“

Moartea caporalului Mădălin Stoica, răpus în Afganistan de o maşină capcană, a adus multă tristeţe printre foştii camarazi de la unitatea din Buzău la care era încadrat. Militarul lucra ca sanitar la Batalionul de Informaţii, de lângă Comandamentul Diviziei Getica, însă plecase în misiune cu o unitate din Focşani. ”Dumnezeu a luat la el un om atât bun, căruia nu-i găseai un cusur”, spune un fost cadru militar, prieten al familiei năpăstuite.

Trei zile de petrecere, la ”Zilele Dovleacului”. Dacă ai drum prin Poşta Câlnău, spre Moldova, nu rata plăcintele sau sarmalele în coajă de bostan

Trei zile de petrecere, la ”Zilele Dovleacului”. Dacă ai drum prin Poşta Câlnău, spre Moldova, nu rata plăcintele sau sarmalele în coajă de bostan

Începe ca de-a treia ediţie a festivalului “Zilele Dovleacului”, de la Poşta Câlnău, manifestare născută din iniţiativa unor localnici, proprietari de bostănării. Turiştii care ajung la petrecere vor avea ocazia, chiar de astăzi, să deguste preparate pe bază de dovleac şi alte bunătăţi tradiţionale.

VIDEO Trotuare ocupate de grătare, la petrecerea de la palatul lui ”Vanghele”. Amenda primită, cât o dedicaţie

VIDEO Trotuare ocupate de grătare, la petrecerea de la palatul lui ”Vanghele”. Amenda primită, cât o dedicaţie

A fost paranghelie mare, cu lăutari şi berbeci la proţap, la palatul lui Liviu Andronache, cunoscut în Buzău sub numele de „Vanghele”. Motivul, fiul interlopului şi-a botezat miercuri cei patru copii. După cheful de acasă, care a ţinut de la două, până la opt seara, distracţia s-a mutat la restaurant. Petrecăreţii au fost amendaţi de Poliţia Locală cu 700 de lei.

M-am întrebat de curând de ce noi, românii, nu avem o literatură cu adevărat existenţială / existenţialistă? Romane cu teme profunde şi general umane s-au tot scris, mai ales după revoluţie, înecate în disperare şi black moods, înjurând de toţi sfinţii ordinea universului şi pe cea socială, romane atât de negre încât puteai jura că autorii lor poartă doliu pe retină.

acum 3 zile · comentarii (1)

Mă aflu, începând de duminică, la Brăila pentru a lua parte la Festivalul Zile şi nopţi de teatru organizat de Teatrul Maria Filotti din localitate. Am parcurs o distanţă, e drept, nu tocmai scurtă pe căile ferate române administrate prost, de fapt neadministrate, lăsate în voia sorţii de Ministerul condus de diletantul domn ministru Cuc, în aproape 24 de ore. Parcă aş fi avut parte de o deportare în Siberia.

acum 3 zile · comentarii (10)

Recent, s-a derulat un episod clasic din războiul informaţional rus care a vizat pasarea responsabilităţii vizând livrarea de motoare de rachetă Coreei de Nord. Este vorba despre elementele care au făcut ca Phenianul să facă un salt tehnologic deosebit şi neaşteptat de trei ani, fiind azi capabil să livreze arma nucleară.

acum 3 zile · comentarii (93)

Prima intervenţie oficială a Comisiei Europene în ceea ce priveşte acţiunile Poloniei la adresa statului de drept a avut loc în data de 27 iulie 2016, fiind emisă o Recomandare. Cum guvernul polonez nu a reacţionat pentru a remedia situaţia, Comisia a emis a doua Recomandare, la data de 21 decembrie 2016.

acum 3 zile · comentarii (12)

Unii profesori şi directori aşa au înţeles. Cum Gazeta Matematică este un auxiliar neautorizat, (ministrul Pop a interzis TOATE auxiliarele neautorizate, până la noi dispoziţii), există şcoli care au anunţat Societatea de Ştiinţe Matematice din România că întrerup colaborarea care presupunea trimiterea în şcoli a numerelor din Gazeta Matematică recent apărute

acum 7 zile · comentarii (8)

Românii plecaţi din ţară pentru mai mult de şase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendaţi dacă nu notifică Fiscul, prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală. Ei acuză Guvernul Tudose că nu-l interesează soarta lor şi Ministerul Românilor de Pretutindeni că nu-i ajută cu nimic, finanţând doar proiecte culturale şi distribuind posturi pe linie de partid.

acum 7 zile · comentarii (23)

Miercuri, 13 septembrie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, rosteşte în Parlamentul European, reunit la Strasbourg, discursul anual despre starea Uniunii. Discursul este urmat de dezbateri în plen în care sunt aşteptate reacţiile şi poziţionările forţelor politice reprezentate în forul european.

acum 9 zile · comentarii (24)

România politico-economică e, de mulţi ani, un câmp de bătălie. Interese locale şi nu numai, mai mici sau mai mari, personale sau de grup, economice sau militar-strategice sunt amestecate într-un uriaş cocktail care dă bătăi de cap tuturor. De aceea, politicul românesc e format, structurat şi angajat în general, exclusiv pe un curs sau cursuri de confruntare.

acum 9 zile · comentarii (12)

Vi le-amintiţi? Erau dramatice. Şi, pe alocuri, stârneau teamă. Dar şi un soi de dependenţă greu de lecuit. Marea Morevna, Finist Şoimanul, Coşcei cel făr’ de moarte. Şi-aveau un ton anume, un fir, un aer – un ceva separator; într-un cuvânt, erau inconfundabile. Cum a fost, în mintea mea, şi Orchestra Naţională Rusă în cele două seri de festival: mândră şi inconfundabilă. Un corp perfect autonom, funcţionând fără cusur.

acum 9 zile · comentarii (3)

11 septembrie a reprezentat în istorie o dată destul de importantă şi înainte de momentul tragic 11 septembrie 2001, care, de atunci se pare că a fost monopolizată de acesta. Multe personalităţi s-au născut, altele au decedat în această zi. Au fost evenimente tragice, dar şi multe evenimente fericite petrecute într-o zi de 11 septembrie.

acum 10 zile · comentarii (0)

Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff : ”Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!”

acum 10 zile · comentarii (0)

La mulţi ani tuturor Mariilor şi Mărioarelor, de Sfânta Maria („mică“ sau „de toamnă“)! Cadoul meu e un mic fragment din C.S. Lewis în care acesta ne aminteşte cum, la un moment dat, istoria omenirii s-a redus la un singur punct – mic precum vârful unei suliţe: o tânără evreică aflată în rugăciune.

acum 13 zile · comentarii (6)

Situaţia din Spania se tensionează pe zi ce trece. Ieri, premierul Mariano Rajoy, într-un discurs de o rară virulenţă, a denunţat „un act inacceptabil de nesupunere“ al autorităţilor publice din Catalonia, care au decis ca pe 1 octombrie să aibă loc un referendum unilateral pentru independenţă.

acum 13 zile · comentarii (82)

Având în vedere realitatea românească, fiecare dintre noi ne punem această întrebare. Din păcate, nu este o întrebare retorică, deoarece vedem zilnic tot felul de ticăloşi ce o duc bine, în palate somptuoase, cu maşini de lux şi milioane de euro în conturi din paradisuri fiscale, ba chiar, având funcţii importante în instituţii ale statului (despre o parte din bestiarul ticălosului am mai scris în ziarul Adevărul, din 6 şi 13 septembrie 2014).

acum 14 zile · comentarii (22)

Suntem obişnuiţi cu politicienii de meserie, care folosesc o sofistică plicticoasă cu scopul nu de-a argumenta, ci de-a evita argumentele. Or, primul lucru care atrage atenţia la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este utilizarea argumentelor şi a referinţelor la legislaţie, ceea ce face ca discursul său public să fie reliefat şi, de asemenea, credibil.

acum 14 zile · comentarii (7)
Postari Recente