Mădălina Klement creează haine şi accesorii unicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Klement
Mădălina Klement

Tânăra s-a îndrăgostit în liceu de pictură, iar acum este o creatoare originală care îmbină culorile într-un mod special. Face haine, genţi şi multe accesorii unicat.

Mădălina Klement îşi pune amprenta pe creaţiile sale, folosind teme diverse. A avut o întreagă colecţie cu motivul florilor de mac, motive africane, pisici sau tema Maia.

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele ce pot fi „citite" pe creaţiile semnate Mădălina Klement. Creează haine, genţi, eşarfe, rochii de seară, lenjerie de pat sau articole decorative pentru casă.

Artista şi-a transformat livingul apartamentului într-un adevărat atelier de croitorie, care este veşnic păzit de motanul ei, Mişu. Artista foloseşte tehnica specială a colajului şi pictează hainele folosind culori textile.

image

„La început, nu mi-am permis să am pretenţii materiale. Făcem haine pentru prieteni şi le făceam cadouri atunci când eram în criză de idei. Recţiile lor au fost minunate, m-au încurajat foarte mult. Nu cred că aş fi îndrăznit să lucrez pe bani dacă nu erau ei", povesteşte Mădălina.

Acum, Mădălina face lucrurile la comandă, dar îşi selectează atent clientela. Persoanele care poartă creaţiile sale sunt pline de viaţă şi, cel mai important, îşi doresc să poarte lucruri care nu se găsesc pe toate drumurile.

Expoziţii cu vânzare

Mădălina primeşte comenzi de peste tot din ţară, dar cel mai important proiect al ei a fost o expoziţie cu vânzare într-o cafenea celebră din Bucureşti, care s-a bucurat de un succes nebun. Colecţia s-a numit „Straie pentru zâne" şi a fost formată din haine pictate cu personaje alegorice.

„Acum lucrez la o poşetă pentru mine, cu tema oraşului Istanbul. Am creat un contur care să exprime personalitatea oraşului. Mă gândesc să dezvolt această idee, dar pentru mine orice subiect poate fi explorat. Nu vreau să mă limitez doar la o temă, pentru că m-aş plictisi", declară creatoarea.

Pentru Mădălina este foarte important să-şi mulţumească clientele, dar nu poate crea haine pentru oricine. Îi place mult mai mult să creeze genţi, pentru că, spune ea, hainele trebuie să se potrivească atât cu trupul, dar mai ales cu ce gândeşte cel care le poartă.

image

Viaţa Mădălinei înseamnă culoare şi fericire. Ea spune că ceea ce face nu se axează doar pe partea financiară, ci pe o stare de bine, pe care i-o induce doar creaţia, cu toate că presupune foarte multă muncă.

Creatoarea lucrează, în paralel, şi ca grafician, pentru că nu vrea să-şi complice viaţa, trasformând o pasiune într-un job. „Am noroc cu un soţ foarte înţelegător. Am avut o dată de făcut zece genţi şi, cum îmi ia cam trei zile să realizez una, el a stat lângă mine şi m-a ajutat", măturiseşte Mădălina.

Întrebări şi răspunsuri

Cum a fost când ţi-ai cumpărat prima maşină de cusut?

Mama mea avea o maşină de cusut veche, cu pedală. Aveam 20 de ani şi-mi strânsesem ban cu ban pentru a-mi cumpăra una casnică. Am plecat cu tatăl meu şi ştiam că e o ofertă, numai că atunci când am ajuns, expirase. A trebuit să mă întorc acasă să mai iau bani, dar am aflat că cea expusă era ultima maşină. A fost o întreagă aventură.

Care este profilul femeii care îmbracă hainele create de tine?

Clientele mele sunt persoane pline de viaţă, care îşi permit să investească în accente. Hainele pe care le creez eu sunt mai scumpe în comparaţie cu celelalte, presupun foarte multă manoperă, sunt decorate manual, cu tehnici ca pictura şi colajul. Sunt unicate.

Îţi mai cumperi haine?

Da, îmi cumpăr, dar le modific în stilul meu. Le pictez, într-un cuvânt le personalizez.

Ce-i place:

Îmi plac foarte mult culorile, căpşunile, zăpada. Îmi place foarte mult atelierul şi motanul meu. Îmi plac soţul şi prietenii mei, care mă susţin şi mă ajută foarte mult. Din acest puct de vedere mă consider foarte norocoasă.

Ce nu-i place:

Prefer să nu-mi concentrez atenţia spre lucrurile negative. Nu mi se par definitorii pentru mine. Nu-mi place statul român care îmi percepe tot felul de impozite şi taxe, iar eu nu pot să-i cer nimic.

Nu-mi plac oamenii care nu-şi acordă nici un minut pentru pentru un dram de cultură şi preferă să rămână în masa critică.

 Profil:

NĂSCUTĂ. 9 februarie 1981, Braşov.

Studii. Facultatea de Management al Firmei.

Familie. Căsătorită.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite