Cum a ajuns o policlinică din Bistriţa ridicată în perioada comunistă să aibă aparatură mai performantă decât Institutul Inimii din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabinetul de cardiologie a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie FOTO: Bianca Sara
Cabinetul de cardiologie a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie FOTO: Bianca Sara

A fost ridicată în perioada comunistă, acum mai bine de 45 de ani, şi a fost criticată în permanenţă pentru aparatura antică şi lipsa doctorilor. Astăzi, ambulatoriul din Bistriţa se poate lăuda cu aparatură de care nu are parte nici Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Aparatura de ultimă generaţia a „adus” la Bistriţa unul dintre cei mai mari specialişti în cardiologie din ţară.

O policlinică ridicată acum mai bine de 45 de ani în apropiere de Gara Bistriţa a ajuns să reprezinte o atracţie pentru unul dintre cei mai cunoscuţi cardiologi din ţară. Asta în condiţiile în care dotările vechi de decenii şi lipsa personalului alungau bistriţenii spre cabinetele private ale specialiştilor. 

După mai bine de doi ani de lucrări, şi o investiţie de peste 8 milioane de euro policlinica a fost transformată total. Clădirea a fost renovată, iar cele 100 de cabinete medicale au fost dotate cu aparatură de ultimă generaţie. 

Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală a fost dotat cu aparatură Philips, iar aparatul JunoDRF permite ca radiografiile realizate la policlinică să poată fi citite la Spitalul Judeţean de Urgenţă, situat la doi kilometri distanţă. Policlinica a fost dotată şi cu 7 ecografe 4D foarte perforamante. 

Dotările cabinetului de cardiologie l-a adus la Bistriţa pe profesorul Radu Căpâlneanu, un specialist recunoscut la nivel naţional şi internaţional. Directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Gabriel Lazany spune că profesorul i-a mărturisit că nu are la Institutul Inimii din Cluj-Napoca un electrocardiograf Doppler pe care l-a găsit în policlinica de la Bistriţa. 

De asemenea, laboratorul de analize medicale este dotat cu un aparat care poate descoperi celulele cancerigene de la nivelul embrionului. 

Vă mai recomandăm:

Cum a reuşit unul dintre cele mai evitate spitale din Transilvania să atragă medici de top. Unul dintre specialişti, convins cu reţeaua de socializare Facebook

Canabisul, prunele uscate şi apa distilată, printre leacurile neobişnuite folosite în Transilvania în urmă cu câteva secole

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite