Produsele tradiţionale maramureşene ar putea deveni adevărate branduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palinca, sarmalele, caşul, dar şi alte produse tradiţionale maramureşene ar putea deveni branduri ale judeţului Maramureş. Iniţiativa aparţine Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş (DADR) şi are ca scop principal o mai bună promovare a judeţul şi a produselor deja bine cunoscute.

Deşi unele sunt deja emblematice pentru Maramureş, produse tradiţionale din judeţ ar putea deveni adevărate branduri. Sub denumirea “Produs de Maramureş”, produsele lactare sau cele din carne, horinca, sarmalele sau diverse fructe şi legume ar putea deveni atestate în mod oficial. Iniţiativa aparţine Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş şi vizează o mai bună promovare a produselor tradiţionale, dar şi o mai bună protecţie a producătorilor. 

Deşi bine cunoscute atât pentru gustul cât şi pentru calitatea lor, produsele autohtone sunt promovate cu dificultate în România, locul lor fiind mai degrabă înlocuit de produsele de import. Preţul competitiv şi o mai bună promovare sunt motivele principale pentru care produsele de import au o mai bună trecere pe rafturi. 

Începe curăţenia pe lista produselor tradiţionale. Producătorii şi oficialii Ministerului Agriculturii se unesc pentru a scoate falsurile de pe piaţă
 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite