FOTO Iisus, crucificat pe străzile oraşului Baia Mare, în văzul a sute de oameni. „Cel mai greu e pe cruce, că mă dor mâinile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marşul care comemorează drumul spre Golgota şi crucificarea Mântuitorului a fost pus în scenă în Baia Mare, după o pauză de trei ani. Denumit sugestiv Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând, evenimentul a ajuns la ediţia cu numărul 11.

Traseul drumului Crucii a fost ca de fiecare dată, Biserica Sfinţii 12 Apostoli (Gară)- Bulevardul Traian - Parcul Mara, unde a avut loc crucificarea. Cu o jumătate de oră înainte de startul evenimentului, băimărenii de toate vârstele s-au adunat curioşi să vadă ce se întâmplă în faţa bisericii. Au văzut preţ de minute bune cum era batjocorit Baraba, bătut de soldaţii romani cu biciul, totul sub privirile a zeci de copii. 

Pe tot traseul de la Biserica de la Gară şi până în Parcul Mara au fost zeci de oameni de o parte şi de alta a drumului Golgotei, în varianta modernă. Pe chipurile unora se putea citi indiferenţa, pe a altora se puteau vedea lacrimi, trăind şi parcă simţind pe propria piele fiecare bici primit de Isus până la locul de răstignire. 

Momentele de acest gen sunt trăite mai intens de persoanele de vârsta a III-a, spre deosebire de tineri care au venit pentru a face poze şi atât. Tinerii au pierdut simbolistica acestui eveniment, ceea ce vrea el să readucă în atenţia opiniei publice. La final, după coborârea de pe cruce, Daniel Leş a fost luat de sus de admiratorii săi dornici de o poză cu "Isus", asemenea unui star de la Hollywood.

Prima punere în scenă a Drumului Crucii a fost făcută în anul 2005, atunci când Daniel Leş, împreună cu un grup de prieteni, a pus în scenă pe străzile Băii Mari, evenimentele care au precedat moartea lui Iisus Hristos pe cruce.

image

"Este al zecelea an când se face acest eveniment şi am ţinut ca acest an să îl facem în Baia Mare. De aici mergem mai departe prin ţară. Nu dorim decât să ne îndreptăm cu ochii spre Iisus Hristos. Suntem o trupă de actori amatori-profesionişti, un mic deget care arată pre Mântuitor. Din punct de vedere spiritual este destul de greu să te identifici cu un rol aşa măreţ. 

Dar facem tot ce putem. Nu este un film ca să putem trage o dublă. Crucea e grea, unele lovituri sunt pe bune şi le simţi din plin. Dar merită. Cel mai greu e acolo pe cruce, că îmi amorţesc mâinile şi sunt unele căzături pe care nu le putem controla, mai dai cu capul de beton, dar toate le facem cu drag pentru oameni", a declarat Daniel Leş. 

Citeste si: Drumul Crucii revine. Drumul spre Golgota şi crucificarea lui Isus pe străzi

O adolescentă a stat ascunsă două zile într-un dulap din universitatea kenyană în care 147 de persoane au fost ucise. Primele imagini cu masacrul

Baia Mare

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite