O adolescentă a stat ascunsă două zile într-un dulap din universitatea kenyană în care 147 de persoane au fost ucise. Primele imagini cu masacrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă care a supravieţuit masacrului de la Universitatea din Garissa, în estul Kenyei, a fost găsită sâmbătă, la două zile după ce extremişti islamişti au ucis 147 de persoane, a anunţat Crucea Roşie, citată de NBC News.

Cynthia Charotich, în vârstă de 19 ani, a declarat că s-a ascuns într-un dulap şi a refuzat să iasă chiar şi când unii dintre colegii ei au părăsit locurile unde se refugiaseră, de teamă că atacatorii ar putea fi încă la locul masacrului.

Între timp i s-a făcut atât de foame şi sete încât a băut o loţiune. "M-am rugat la Dumnezeu", a afirmat Charotich, care este creştină. Tânăra părea să fie în stare bună, deşi era obosită şi îi era sete.

Ea a fost descoperită în timp ce 300 de persoane aşteptau la morga din capitala Kenyei, Nairobi, pentru a primi veşti despre rudele lor.

În total, 147 de persoane, majoritatea studenţi, au fost ucise şi alte 104 au fost rănite în atacul comis joi la Garissa de membri ai organizaţiei islamiste sunnite Al-Shabaab.

Islamiştii Al-Shabaab au luat ostatici 815 studenţi la Universitatea din Garissa, iar autorităţile au reuşit să salveze cel puţin 500. Zeci de studenţi au fost executaţi sumar după ce le-au răspuns atacatorilor că sunt creştini.

Poliţia kenyană a arestat cinci persoane suspectate de implicare în comiterea atacului terorist de la Universitatea din Garissa, în estul Kenyei.

image
În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite