Secretul celor mai bune şniţele, dezvăluit de un bucătar din Arad. Cum se foloseşte „capacul de porc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu este o mâncare cu origini româneşti, şniţelul a devenit un "clasic" în bucătăriile românilorâ. Uşor de făcut, nu necesită foarte mult timp, iar preparatul este unul apreciat de toată lumea.

Bucătarul arădean Jekel Jozsef Frederik ne spune reţeta prin care putem prepara şniţelul acasă, dar şi câteva mici trucuri de care ar fi iundicat să ţinem cont atunci când preparăm această mâncare.

Reţeta pe care Jekel Jozsef Frederik ne-o face cunoscută presupune să avem carne de porc, sare, piper, ouă, făină şi ulei. Se fac precum cele parizene, adică fără pesmet.

“Se foloseşte capacul de porc (partea superioară a pulpei). Se bate uşor pe un tocător de lemn, nu tare pentru a nu-i zdrobi fibra, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se lasă în frigider pentru aproximativ o oră. Se tavălesc bine prin făină şi se lasă pe patul de făină fiecare bucată timp de cinci minute. Apoi se trec printr-un ou  bătut, condimentat şi el cu puţină sare şi piper. Apoi se prăjesc în tigaia cu ulei la flacără mijlocie spre mare. Când sunt gata se scot pe un şerveţel de hârtie pentru a absorbi eventualul surplus de ulei”, explică bucătarul Jekel Jozsef Frederik, reţeta.

Şniţelel se pot consuma atât calde, cât şi reci.

Vă mai recomandăm: Cinci reţete rapide de dressinguri pentru salate delicioase. Secretele dezvăluite de chef Mihai Cristian

Postul Paştelui: trei reţete cu ingrediente sănătoase şi ieftine. Cum să faci rapid cele mai delicioase preparate culinare

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite