FOTO VIDEO Fotografii inedite cu artificiile de la Alba Iulia. Cum se vede Cetatea luminată feeric

FOTO VIDEO Fotografii inedite cu artificiile de la Alba Iulia. Cum se vede Cetatea luminată feeric

Artificii spectaculoase în Cetatea Alba Iulia. Foto Ion C. Băltean

Momentul culminat al manifestărilor organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale a fost focul de artificii din seara zilei de 1 decembrie. Fotografii profesionişti au văzut în acest moment posibilitatea de imortaliza imagini deosebite. Probabil cele mai reuşite fotografii realizate cu această ocazie, care surprind şi zona de vest a Cetăţii, aparţin lui Ion C. Băltean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fotograful a surprins imaginile dintr-un bloc aflat în cartierul Cetate, din care se poate observa şi panorama spectaculoasă a zonei de vesta a Cetăţii Alba Carolina, inaugurată în 30 noiembrie, după lucrări de restaurare ce au durat aproape trei ani. 
 
Ideea de bază în realizarea acestor imagini a fost aceea de a oferi o perspectivă vizuală asupra celor două simboluri arhitecturale ale oraşului (Catedrala Arhiepiscopală şi Catedrala Romano-Catolică) puse în evidenţă de jocul de lumini şi culori produs de focurile de artificii”, a spus Ion C. Baltean.
 
Spectacolul pirotehnic eveniment s-a numit ”Emotion Romania” şi a fost realizat de Pyro Events Team - 
Fireworks Design. 
 
Spectacolul a inclus efecte pirotehnice deosebite, o coloană sonoră adecvată momentului, cu artificii albastre, galbene şi roşii ce au format pe cer, deasupra Porţii a III-a a Cetăţii Alba Carolina, steagul României.
 
 Efectele speciale au fost generate de 24 de reflectoare uriaşe. Costurile spectacolului s-au ridicat la 7.500 de euro, plus TVA. 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: