Alimentele care îţi aduc fericirea pe chip

Alimentele care îţi aduc fericirea pe chip

Dacă vrei să scapi de stres, mănâncă ciocolată neagră

Eşti stresată? În loc să cauţi ceva dulce prin bucătărie, o bomboană sau orice altceva, optează pentru unul dintre cele mai eficiente alimente antistres. N-o să-ţi rezolve problemele, dar vei avea o dispoziţie mai bună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Include în dieta zilnică aceste alimente şi nu te vei mai simţi aşa încordată. Stresul este o afecţiune des întâlnită în zilele noastre. Nu trebuie să lucrezi în condiţii mai dificile ca să te plângi de dureri de cap şi de griji care se tot adună. Din fericire, remediul este mai aproape de tine decât te aşteptai. Cele mai multe dintre următoarele alimente antistres se găsesc chiar în bucătăria ta.

Nuci şi alune

În lista cu alimente antistres ocupă un loc fruntaş nuca şi aluna, fructe-desert bogate în triptofan, un aminoacid de care corpul are nevoie pentru a stimula eliberarea de serotonină. Cercetătorii spanioli au descoperit că cei care consumă des nuci şi alune au un nivel mai mare de serotonină în corp.
 
Serotonina este un neurotransmiţător prezent în mai multe organe, incluzând sistemul nervos central, şi are un rol important în apariţia depresiei şi a anxietăţii, din cauza dereglărilor chimice pe care le produce. Alţi oameni de ştiinţă, mai precis psihiatrii scoţieni, au descoperit că persoanele care simt nevoia să ronţăie des câte ceva, şi aleg nucile şi alunele, nu suferă de forme avansate de nevroze.
 

 

citeste totul despre: