Articol publicitar

7 obiceiuri care îţi consumă energia

7 obiceiuri care îţi consumă
energia

Te simţi obosit, aparent fără vreun motiv întemeiat, chiar dacă ai dormit suficient în timpul nopţii? Resimţi oboseala atât la nivel fizic, cât şi la nivel mental?  Iată care sunt micile obiceiuri nesănătoase care ne storc de energie, precum şi câteva trucuri de revitalizare:

1.Sari peste programul de exerciţii –paradoxal, faptul că alegi să “chiulesti” de la antrenamentul tău zilnic te va face să te simţi mai obosit. Un stiudiu realizat de Universitatea din Georgia a arătat că adulţii sănătoşi, dar care aveau o viaţă sedentară,  au declarat că se simt mult mai plini de energie după ce au început  să meargă la sală de 3 ori pe săptămână. Sportul  face ca inima ta să funcţioneze mai bine, hrănind mai bine ţesuturile cu oxigen şi cu nutrienţi, ceea ce face ca organismul tău să capete mai multă energie. Aşa că data viitoare când te simţi obosit, fără chef de sport sau pur şi simplu ispitit de confortul patului, mai bine faci o plimbare scurtă sau câteva exerciţii simple în intimitatea casei tale.

2. Deshidratarea îţi ia din energie. Chiar şi o pierdere de numai 2% din volumul de lichid al organismului reduce cu mult nivelul de energie, întrucât sângele devine mai gros, iar inima e nevoită să depună mai mult efort în pomparea sângelui, ceea ce face ca oxigenul şi nutrienţii să ajungă mai greu către celulele corpului. Dacă nu îţi place să bei apă, încearcă să îţi infuzezi apa cu diferite fructe sau cu castraveţi, pentru un gust mai bun. În acest fel, vei simţi nevoia să bei mai multe lichide şi îţi vei educa setea.

3. O carenţă de fier în alimentaţie poate fi explicaţia pentru starea de oboseală, slăbiciune şi pentru lipsa de concentrare. Consumă fasole, brânză tofu, nuci, unt de arahide, legume cu frunze verzi, pentru un aport optim de fier. Combină astfel de alimente cu surse bogate de vitamina C, pentru o absorbţie mai bună a fierului.

4. Ai tendinţa de a fi perfecţionist? Această trăsătură comportamentală te va face să lucrezi mai mult decât este necesar sau să depui mai multă energie în ceea ce faci, astfel că, la final, te vei simţi vlăguit. De asemenea, dacă îţi setezi obiective nerealist de grele, nu vei avea nicio satisfacţie şi vei simţi că tot efortul a fost în zadar, astfel că te vei simţi copleşit. Încearcă să-ţi setezi un anumit timp pe care să-l dedici obiectivelor tale profesionale şi să nu depăşeşti acest interval. Vei realiza că timpul suplimentar pe care îl alocai acelor activităţi nu te ajută cu nimic. În schimb, dacă vei avea timp pentru tine, productivitatea ta va creşte cu siguranţă, pentru că vei avea mai multă energie.

5. Evită să faci “din ţânţar armăsar” sau să exagerezi anumite situaţii. Spre exemplu, nu te mai îngrijora că vei fi concediat, de fiecare dată când te cheamă şeful la el în birou. Sau, nu te mai gândi la riscurile unui accident când ieşi cu bicicleta. Evită să-ţi faci griji inutile când copiii pleacă în vacanţă. Care sunt şansele reale ca astfel de lucruri să se întâmple? Câteva minute de meditaţie pe zi sau concentrarea pe un sport care îţi face plăcere te pot ajuta să fii mai echilibrat.

6. Îţi este greu să spui “nu”. Oamenii care încearcă să mulţumească pe toţi cei din jur îşi consumă mult din energia personală. E un obicei, care, în timp, adună multă frustrare. Nu trebuie să spu “da” de fiecare dată când şeful te cheamă să lucrezi în weekend sau de fiecare dată când o prietenă te roagă să îi faci o anumită favoare care este peste puterile tale. Uneori, e bine să mai spui şi “nu” şi să te ocupi de tine, pentru că oamenii se vor obişnui cu disponibilitatea ta şi vor apela mereu la tine. Exersează în oglindă refuzurile, ca şi cum ai simula o situaţie reală.

7. Un aport scăzut de Coenzimă Q10 generează stări de oboseală, devitalizare, mai ales când temperaturile sunt ridicate. Pe de altă parte, concentraţia de Coenzimă Q10 ce se regăseşte în inimă scade odată cu vârsta, ceea ce face ca şi rezistenţa noastră la efort să fie mai redusă. Iar atunci când această deficienţă se transformă în sedentarism, problemele nu întârzie să apară.

Îţi recomandăm Coenzima Q10 Dual, un supliment alimentar obţinut printr-un proces 100% natural de fermentare a drojdiei de bere, bio-identică celei pe care o produce organismul uman. Coenzima Q10 Dual este o formulă inovatoare care combină o Coenzima Q10 de calitate superioară (Kaneka) cu o tehnologie cu microparticule cu absorbţie rapidă!

Coenzima Q10 este o substanţă liposolubilă care se găseşte în mod normal în toate celulele organismului, în mod special în celulele cu activitate foarte intensă: inimă, ficat, creier. Coenzima Q10 este implicată în procesele producătoare de energie şi în stocarea şi transportul energiei în celule, fiind supranumită şi “scânteia vieţii”. Astfel, ea devine indispensabilă desfăşurării normale a proceselor biologice şi biochimice. Coenzima Q10 este o substanţă asemănatoare vitaminelor, în special vitaminei E, însă efectul antioxidant este mult mai puternic, neutralizând radicalii liberi formaţi sub acţiunea poluării, a fumului de ţigară, a radiaţiilor ultraviolete etc. Studiile medicale au arătat o reducere a concentraţiei de Coenzima Q10 în celule în timpul eforturilor fizice şi psihice intense, în perioadele de stres şi în cazul persoanelor de peste 30 de ani. În cazul în care organismul nu dispune de necesarul de Coenzima Q10, apar semnele insuficienţei cardiace, dereglării tensiunii, dezechilibrului energetic şi ale altor numeroase disfuncţii. În aceste condiţii, aportul suplimentar de Coenzima Q10 este salutar, crescând randamentul tuturor sistemelor.

Coenzima Q10 Dual este benefică în stări de oboseală cronică, apatie, devitalizare, sporind capacitatea de concentrare. Susţine creşterea rezistenţei la efort şi reducerea frecvenţei şi intensitătii disconfortului cardiac. De asemenea, stimulează producţia de energie celulară şi este un excelent regenerator, prin aceasta redând forţă fibrei nervoase de a conduce impulsul electric.

Coenzima Q10 Dual formula cu microparticule pentru absorbţie rapidă – contribuie la protecţia inimii şi o energie sporită! Protejează-ţi inima şi bucură-te de energie şi de viaţă cu Coenzima Q10 Dual!


Vino acum în farmaciile  pentru a beneficia de 20% reducere* la Pachetul ACTIV PLUS, protecţie pentru ficat şi inimă! Pachetul constă într-o cutie de InoCell şi o cutie de Coenzima Q10 Dual!

Pentru mai multe informaţii şi consultanţă personalizată, vizitaţi good-days.ro sau sunaţi la numărul de telefon 0724 582.769!

*Reducerea se acordă pentru produsele Coenzima Q10 Dual şi InoCell, în famaciile  , în limita stocului disponibil, în perioada 14.05. – 13.07.2017.

 

citeste totul despre: