Reţetă simplă pentru conservarea roşiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă iubiţi gustul roşiilor din grădină şi vreţi să vă bucuraţi de acesta şi pe timp de iarnă, vă recomandăm o reţetă simplă şi rapidă pentru conservarea lor.

Ingrediente pentru 10 borcane de 400 de grame

–         3 kilograme de roşii coapte bine

–         20 caţei de usturoi

–         10 crenguţe busuioc

Mod de preparare:

Roşiile se spală şi se taie felii.

Se curăţă usturoiul şi busuiocul şi se trec printr-un jet de apă.

Aşezăm feliile de roşii în borcane, apăsănd cu o lingură pentru a nu rămâne spaţii goale. Deasupra punem câte doi caţei de usturoi în fiecare borcan şi câte o rămurică de busuioc. Închidem bine borcanele. Nu adăugam sare, ulei etc.

image

Într-o oală înaltă, pe fundul căreia punem câteva ziare, aşezăm borcanele şi punem apă atât cât să le acopere bine. Apa trebuie să treacă de capacul borcanului cu cel puţin un centimetru.

image

Punem oala la foc şi când începe să fiarbă dăm focul mic şi lăsăm să fiarbă 60 de minute. Lăsăm borcanele în oală până se răcesc, apoi le ştergem bine şi le punem în cămară.

Sursă: prajituricisialtele.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite