Patru medalii la Olimpiada de matematică SEEMOUS, pentru studenţii de la Universitatea Bucureşti

Patru medalii la Olimpiada de matematică SEEMOUS, pentru studenţii de la Universitatea Bucureşti

Patru studenti de la Universitatea Bucureşti au câştigat medalii la Olimpiada SEEMOUS

Studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti au obţinut patru medalii la Olimpiada SEEMOUS, dedicată matematicienilor talentaţi şi pasionaţi de acest domeniu. În competiţie au fost 84 de studenţi din 18 universităţi din ţări precum: Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina şi România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa Universităţii din Bucureşti, formată din patru studenţi aflaţi în anul I sau II de studii la Facultatea de Matematică şi Informatică şi coordonată de conf. univ. Cornel Băeţică şi lector Gabriel Mincu, a obţinut patru medalii în cadrul celei de XI-a ediţie SEEMOUS, organizată de Societatea de Matematică a Europei de Sud-Est, în perioada 28 februarie – 5 martie 2017.

Cei patru studenţi sunt Andrei Comăneci (medalie de aur), Evgnosia-Alexandra Kelesidis (medalie de argint), Andreea Maria Popa (medalie de argint), Daniel Bănaru (medalie de bronz).

„La ediţia SEEMOUS din acest an s-au înscris în competiţie 84 de studenţi din 18 universităţi din ţări precum: Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina şi România.
Pentru Facultatea de Matematică şi Informatică, participarea la această olimpiadă reprezintă o tradiţie, studenţii manifestându-şi interesul pentru această competiţie încă din anul 2009. 
Anul 2016 a fost, de asemenea,  unul reuşit pentru reprezentanţii Facultăţii de Matematică şi Informatică, aceştia obţinând o medalie de aur, trei medalii de argint şi una de bronz”, arată un comunicat al Universităţii Bucureşti.

citeste totul despre: