De ratat!

De  ratat!

Denis Robert „Fericirea. Jurnalul unei pasiuni“ Editura Trei, 2009 „Fericirea. Jurnalul unei pasiuni“, cartea jurnalistului francez Denis Robert, apărută la Editura Trei, este,

Romane de succes

Romane  de succes

Primul volum din „Vraciul. Profesorul Wilczur“, de Tadeusz Dolega-Mostowicz, va fi distribuit mâine împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Romanele au fost publicate în anii ’30, cu puţin timp înaintea înrolării scriitorului în armata poloneză, unde avea să-şi găsească sfârşitul.

Nu rataţi!

Nu  rataţi!

John Gray „Câinii de paie“ Editura Humanitas, 2009 Volumul „Câinii de paie“ al lui John Gray, subintitulat „Gânduri despre oameni şi alte animale“ este un instrument esenţial

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

LondraRomane pe aeroport Scriitorul Alain de Botton (foto) a fost invitat de conducerea Aeroportului Heathrow să-şi instaleze un birou într-unul dintre terminalele edificiului. De origine

Găinile preferă Pink Floyd

Găinile preferă Pink Floyd

O carte care va fi pe gustul celor care urmăresc emisiuni ca „Brainiac” sau „Myth Busters”.Subintitulată „Adevărata ştiinţă de tot râsul”, cărticica inginerului jurnalist francez Edouard Launet comentează câteva zeci de cercetări inutile, hilare şi/sau absurde din domeniul ştiinţei.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Oxford Ce nu ştiam despre William Golding Memoriile lui William Golding (foto), autorul romanului „Împăratul muştelor“, vor apărea într-o ediţie îngrijită de John Carey, profesor

Cifra trei cu noroc

Cifra trei  cu noroc

Romanele „Trei într-o barcă“ şi „Trei pe două biciclete“ vor fi vândute mâine într-un volum împreună cu „Adevărul“.Cele două opere celebre ale scriitorului şi umoristului englez Jerome K. Jerome (1859-1927) sunt extrem de populare şi astăzi, la peste 100 de ani de la apariţie.

Informaţii pe scurt

Informaţii pe scurt

Autorul celebrei serii fantasy „Zei americani” a primit de curând Premiul Hugo, una dintre cele mai prestigioase distincţii ale literaturii SF, pentru cel mai bun roman, „The Graveyard Book”.

Două tragedii celebre

Două tragedii celebre

Operele „Romeo şi Julieta“ şi „Hamlet“ vor fi distribuite mâine, într-un singur volum, împreună cu „Adevărul“. William Shakespeare (1564-1616) este recunoscut pretutindeni drept cel mai mare scriitor de limbă engleză şi un ilustru dramaturg.

Oraşul şi grafferii

Oraşul şi grafferii

Niciun român nu se numără printre cei aproape 200 de artişti prezentaţi în volum. Artistul german Nicholas Ganz a călătorit timp de zece ani prin toată lumea, să adune informaţii şi imagini pentru această istorie universală a graffiti-ului.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

New York Pynchon loveşte din nou Unul dintre abonaţii constanţi ai nominalizărilor la Nobel, Thomas Pynchon (foto), a publicat de curând mult-aşteptatul roman „Inherent Vice”. La fel

Treisprezece femei

Treisprezece femei

„Miss Perfumado şi alte femei“ este comeback-ul lui Bedros Horasangian.După un deceniu nouăzecist prodigios în care a publicat volume de proză scurtă, poezie, publicistică şi romane, scriitorul născut în 1947 a dispărut câţiva ani buni din literatură.

Jules Verne: de la submarine la Internet

Jules Verne:  de la submarine la Internet

„O călătorie spre centrul Pământului” şi „Goana după meteor” ale lui Jules Verne vor fi distribuite mâine, împreună cu ziarul „Adevărul”, la preţul de 10,99 lei.Cărţile celui care, la 12 ani, plănuia să plece în India ascuns pe o corabie, deschid istoria literaturii SF, anunţând multe dintre revoluţiile tehnologice.

Aflu că săptămîna trecută a murit Andor Horváth. Am ţinut mult la el şi contam pe un dialog mai îndelungat cu inteligenţa, cultura şi umorul lui. Mă bucur că măcar ne-am reîntîlnit la începutul anului trecut, în jurul unei cărţi pe care tocmai o publicase. Am scris, atunci, un text, pe care îl reiau acum, pentru a-l dedica memoriei lui şi prieteniei noastre.

acum 3 zile · comentarii (0)

Ca oricare altă instituţie, şi „Târgul de carte GAUDEAMUS“ are o geneză şi un parcurs. În anul 1995 am fost numit Preşedinte-Director General (PDG) al „Societăţii Române de Radiodifuziune“ (S.R.R). În anul anterior apăruse „Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea“ celor două servicii mass-media publice, Televiziunea şi Radiodifuziunea.

acum 5 zile · comentarii (3)

Nu ştiu exact câte zile are minivacanţa de Paşte în cazul vostru, nu ştiu dacă plecaţi sau rămâneţi, dacă ieşiţi sau staţi în casă, dacă aţi pregătit filme sau întâlniri cu prietenii, dar un lucru e sigur: ar fi cazul să vă puneţi deoparte măcar o singură carte. Eu, una, am deja pe lista mea personală destul de multe titluri, nu că aş spera să le termin pe toate, dar mă incită că nu m-am decis încă de care să mă apuc.

acum 17 zile · comentarii (4)

Dragi elfi, hobbiţi, gnomi şi rangeri, dragi prieteni şi fani ai operei Profesorului J.R.R. Tolkien, avem plăcerea să vă invităm la un nou Tolkien Rading Day – de primăvară sau de Buna Vestire. Despre „Bătălii faimoase în opera lui J.R.R. Tolkien”. Sâmbătă, pe 31 martie, la Librăria Humanitas Kretzulescu, începând cu ora 17.00.

acum 26 zile · comentarii (2)

Recent a avut loc Târgul de Carte de la Leipzig, unde ţara noastră a fost invitat de onoare, după două decenii. Felul în care s-au prezentat scriitorii şi editorii români la unul din cele mai importante Târguri de Carte ale lumii este demn de toată lauda, iar eforturile lor, ca şi ale celor care au muncit efectiv pentru reuşita Târgului, au fost apreciate în Germania.

acum 26 zile · comentarii (2)

Astăzi poeta Ana Blandiana împlineşte 76 de ani. Cartea „Întoarcerea lui Arpagic“, cu vestitul motan Arpagic din anii ’80, pentru care Ana Blandiana a fost interzisă din cauza pamfletului la adresa dictatorului, a inclus într-o formă grafică inedită, versuri mai noi şi mai vechi pentru copii: „Întâmplări din grădina mea“, „Alte întâmplări din grădina mea“, „Întâmplări de pe strada mea“ şi „Cartea Albă a lui Arpagic (file de dosar)“.

acum 28 zile · comentarii (5)

Tîrgurile de carte-s ceva fain, mai vînd şi editurile cît de-un platou de prăjituri, iese şi pentru autor de-un sandviş cu reducere de la Billa, trecătorii speriaţi de zăpadă pot aştepta tramvaiul înăuntru, merge căldura!, se poate angaja temporar şi o femeie de serviciu cu familie numeroasă şi soţ şomer, posibil jucător de table în faţa blocului, deci toată lumea-i mulţumită.

luna trecuta · comentarii (2)

Se discută intens zilele acestea despre cât de inutilă este literatura motivaţională şi cât de fraieri sunt cei care aruncă bani pe traininguri de leadership. Şi eu unul cred că literatura motivaţională este în mare măsură inutilă şi că ăia care aruncă bani sunt în mare măsură fraieri, dar nu pentru că principiile acestei literaturi ar fi cu totul greşite. Eu cred că, dimpotrivă, ele sunt cel puţin parţial corecte.

luna trecuta · comentarii (4)

Uneori mai citesc cărţi, prea rar şi prea puţine faţă de cîte aş vrea şi faţă de cîte cumpăr. Nu mă încălzeşte că asta li se întîmplă şi altora. Iar cele două mari tîrguri, de pe urma cărora rămîn cu sacoşe de cărţi, care se tot adună şi cu care nu reuşesc să ţin pasul, sînt pe cale să-mi devină mari duşmani. Şi, de parcă ale mele nu mi-ar fi de ajuns...

acum 2 luni · comentarii (2)
Postari Recente