Casa închisă la Ateneu pentru concertele de joi şi vineri ale lui Christian Zacharias. Joi dimineaţă, de la 9.45, repetiţie generală cu public

Casa închisă la Ateneu pentru concertele de joi şi vineri ale lui Christian Zacharias. Joi dimineaţă, de la 9.45, repetiţie generală cu public

Pentru că nu mai sunt bilete la concertele conduse de celebrul dirijor german Chistian Zacharias, Filarmonica „George Enescu” oferă melomanilor posibilitatea de a urmări repetiţia generală de joi, 16 martie, de la ora 9.45, dirijată de Christian Zacharias, în compania orchestrei simfonice. Biletele la repetiţia generală sunt în valoare de 5 lei.

Angela Gheorghiu, „dezamăgită“ de Teatrul Colón: „Nu am putut participa la repetiţii. Este o situaţie stânjenitoare“

Angela Gheorghiu, „dezamăgită“ de Teatrul Colón: „Nu am putut participa la repetiţii. Este o situaţie stânjenitoare“

Soprana Angela Gheorghiu afirmă, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că este dezamăgită de lipsa de profesionalism a reprezentanţilor Teatrului Colón din Buenos Aires, unde se află de mai multe zile. Artista nu a putut participa la repetiţiile pentru spectacolul de operă ”Adriana Lecouvreur” şi spune că a interzis instituţiei să vândă bilete în numele său şi să îi folosească imaginea pentru materialele promoţionale.

Expoziţia lui Pavel Brăila de la Eastwards Prospectus se prelungeşte până pe 22 aprilie

Expoziţia lui Pavel Brăila de la Eastwards Prospectus se prelungeşte până pe 22 aprilie

„New Year’s Dissections“, prima expoziţie de amploare dintr-o galerie de artă din Bucureşti a lui Pavel Brăila, poate fi vizitată timp de încă şase săptămâni, la galeria Eastwards Prospectus (str. Plantelor, nr. 50) din Bucureşti. Pavel Brăila este un artist care a fost prezent la documenta11 (2002) şi Manifesta 10 (2014), două dintre cele mai mari evenimente de artă contemporană din Europa.

Luna martie a adus, la Opera Naţională, câteva repere interesante, în parte cu încărcătura evenimentului, astfel încât, după premiera coregrafică Romeo şi Julieta au urmat, în 10 zile, cel puţin patru spectacole de operă care au atras un public extrem de numeros, nu doar pentru frumuseţea muzicii, ci mai ales pentru că distribuţiile includeau fie tineri debutanţi, fie chiar oaspeţi de anvergură internaţională, ceea ce desigur, nu trebuia ratat.

acum 2 zile · comentarii (0)

De multă vreme nu s-a mai întâmplat ca un lanţ de evenimente să atragă melomanii, seară de seară, la Ateneu, aşa cum s-a petrecut la sfârşit de săptămână, când trei orchestre, trei dirijori şi... trei solişti (...plus unul!) au oferit programe cu totul speciale, în interpretări mozaicate, aplaudate entuziast de un public ce a făcut ca sala să devină neîncăpătoare.

acum 9 zile · comentarii (0)

Lume multă la Ateneu pentru reîntâlnirea cu Christian Zacharias, pentru prima oară într-o stagiune ordinară a unei instituţii muzicale româneşti. După multe prezenţe la Festivalul Enescu, pianistul german are în Bucureşti o întreagă legiune de fani, surpriza invitării lui la Ateneu fiind foarte plăcută.

acum 12 zile · comentarii (0)

Să dăm la o parte clişee precum „lectură cu sufletul la gură”, „m-am oprit din citit căci nu voiam să se termine aşa de repede” ş.a.m.d. Poţi decide tu singur dacă volumul de dialoguri dintre Haruki Murakami şi Seiji Ozawa, Absolutely on Music (Random House, 2016, ebook), se prelungeşte în metalectură la nesfârşit, sau se rezumă doar la parcurgerea textului.

acum 13 zile · comentarii (0)
Postari Recente