Stiri despre straini

  361 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine şi cât pământ poate cumpăra în România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine şi cât pământ poate cumpăra în România?

  România încă nu are definitivată legea care le dă dreptul străinilor să cumpere pământ în România. Totuşi, deja, prin intermediari români, străinii au ajuns să controleze mari suprafeţe de teren în ţara noastră. Discuţia politică pentru promovarea unei legi în acest domeniu este în continuare deschisă, chiar dacă o decizie trebuia luată încă din 2014.

 • De la Caragiale citire, cu melancolie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Caragiale citire, cu melancolie

  Anul acesta, acum vreo lună, s-au împlinit 165 de ani de cînd s-a născut Ion Luca Caragiale. Nu ne cramponăm de aniversări festive, mai ales cînd e vorba de un autor care e prezent în măruntaiele ţărişoarei an de an, zi de zi, ceas de ceas.

 • Multinaţionala
tricoloră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Multinaţionala tricoloră

  A venit momentul ca poporul român, sub conducerea PSD, să rezolve şi problema străinilor. Să afle strănii care este locul lor în România. Să afle de la români!

 • Despre prostie. Informaţii din teren
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre prostie. Informaţii din teren

  1. Cutare deputat (PSD) e revoltat, după discursul din Parlament al preşedintelui Iohannis: „Nu se face, cînd vii la mine în casă, să te apuci să-mi dai lecţii!” Carevasăzică dl deputat crede că Parlamentul României e „la el acasă”. Cultura lui politică nu include informaţia elementară că locul de muncă unde l-a trimis electoratul aparţine electoratului şi nu lui, care a ajuns acolo ca simplu reprezentant.

 • ANALIZĂ: 25% din jucătorii Ligii I sunt străini. 31 de ţări au reprezentanţi în fotbalul românesc, inclusiv Filipine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ: 25% din jucătorii Ligii I sunt străini. 31 de ţări au reprezentanţi în fotbalul românesc, inclusiv Filipine

  În ciuda faptului că numărul lor a mai scăzut după introducerea obligativităţii folosirii în permanenţă a unui jucător autohton sub 21 de ani, în sezonul de toamnă au evoluat 94 de fotbalişti de pe alte meleaguri în prima divizie, provenind din 31 de ţări. Cei mai mulţi străini a folosit Astra, 13 la număr, în timp ce Poli Timişoara şi FC Voluntari au avut cei mai puţini, 3.

 • Stupori cotidiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stupori cotidiene

  E tot mai vocal şi - s-ar zice - tot mai apreciat de popor discursul naţionalist, în varianta lui cea mai trivial-previzibilă: suntem dirijaţi din afară (Bruxelles-SUA-Soros-unguri-masoni-oculta mondială), ni se cumpără ţara centrimetru cu centimetru (nu e clar cine o vinde), România e în pragul dezmembrării

 • Noi suntem români...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi suntem români...

  În sfîrşit, politicienii noştri de elită au înţeles: România merge prost pentru că pe premier îl cheamă Julien (Dacian Cioloş) şi pe preşedinte Werner (Klaus Iohannis). Lucrul e atît de evident, încît chiar liderii unor partide aflate în război îşi unesc forţele şi vorbele pentru a înfiera întruchiparea răului.

 • Vinieta va fi procurată online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vinieta va fi procurată online

  Începând cu anul 2017, şoferii cu numere străine, care intră sau tranzitează Republica Moldova, vor procura vinieta online. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a iniţiat licitaţia pentru selectarea companiei care să elaboreze softul e-vinieta. Termenul limită de selectare a companiei expiră în data de 28 octombrie, transmite IPN.

 • 5 motive pentru care străinii vin să lucreze în România. Ce îi atrage la ţara noastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 motive pentru care străinii vin să lucreze în România. Ce îi atrage la ţara noastră

  România se dovedeşte o destinaţie atractivă nu doar pentru turiştii străini, ci şi pentru investitori sau pentru tinerii care vin să lucreze aici. O treime dintre străinii care au ajuns în ţara noastră anul trecut nu au venit ca turişti, ci în interes de afaceri sau pentru a lucra la noi, arată un sondaj al Institutului Naţional de Statistică.