Stiri despre bucatarie

  543 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Care este diferenţa între ardeii iuţi cayenne, poblano şi guindilla verde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este diferenţa între ardeii iuţi cayenne, poblano şi guindilla verde

  Au fost cultivaţi pentru prima oară în America de Sud şi sunt o opţiune gastronomică a oamenilor (mai ales a celor avizi de senzaţii tari) de secole. Vin în culori, forme şi intensităţi ale “iutelui” diferite. Cine nu e pregătit ar face mai bine să se abţină de la experimentarea soiurilor despre care se ştie clar că sunt iuţi.

 • Fructul pasiunii, un curcubeu de arome
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructul pasiunii, un curcubeu de arome

  Este exotic, gustos, bogat în vitamine şi în minerale. Numele îi vine nu de la starea afectivă asociată cu plăcerea şi cu dragostea, ci de la patimile îndurate de Iisus Hristos.

 • Orez à la Mexicana, o reţetă din „Cartea secretă a Fridei Kahlo“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orez à la Mexicana, o reţetă din „Cartea secretă a Fridei Kahlo“

  Un bucătar mexican a pregătit reţetele culinare din Cartea secretă a Fridei Kahlo, într-o demonstraţie de live cooking. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Mexicului la Bucureşti, în deschiderea Festivalului Fridei Kahlo. Reţeta poate fi preparată într-un mod simplu şi acasă.

 • Scorţişoara, mirodenia preferată a deserturilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scorţişoara, mirodenia preferată a deserturilor

  Îţi poţi imagina tarta de mere, orezul cu lapte sau turta dulce lipsite de acel miros subtil şi apetisant, dat de scorţişoară? E un mirodenie folosită de când lumea şi poate aromatiza atât deserturile, cât şi mâncărurile sărate.

 • La ce preparate se potrivesc plantele aromatice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce preparate se potrivesc plantele aromatice

  De câte ori nu ai gustat din mâncare şi ţi-ai dat seama că mai are nevoie de condimente? Pe lângă sare şi piper, poţi da un plus de savoare preparatelor cu ierburi aromatice. Unele se potrivesc mai bine cu preparatele din carne, în timp ce altele pot fi combinate doar cu legume.

 • Ce este rambutanul, numit şi cireş păros
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este rambutanul, numit şi cireş păros

  Privit de departe, rambutanul pare un arici, datorită cojii pline cu ţepi moi, ca de cauciuc. Este unul dintre cele mai gustoase fructe ale Asiei de Sud-Est, fiind originar din Malaezia.

 • Ce sunt trufele şi la ce preparate sunt utilizate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce sunt trufele şi la ce preparate sunt utilizate

  Povestea trufelor a început acum 4000 de ani, când, cu gustul lor puternic aromat, i-au cucerit pe sumerieni. De atunci au rămas la mare căutare, fiind considerate aurul negru al bucătăriei de lux.

 • De ce sunt bune cerealele la micul dejun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce sunt bune cerealele la micul dejun

  Denumite după zeiţa agriculturii la romani  ̶  Ceres, cerealele continuă să fie campionii de la micul dejun, datorită gustului lor şi a aportului de fibre, proteine, lipide, vitamine şi enzime.

 • Care sunt cele mai bune fructe deshidratate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cele mai bune fructe deshidratate

  Se conservă mai bine şi-şi păstrează timp îndelungat proprietăţile gustative şi nutritive. Sunt un adevărat rezervor de fibre, minerale, vitamine, în concentraţii de până la 5 ori mai mari ca în fructele proaspete. De asemenea, fructele deshidratate dau savori inconfundabile preparatelor tale!