Articol publicitar

Cum poţi alege cele mai bune electrocasnice pentru bucătărie?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
bucatarie

Aparatele electrocasnice nu sunt primele lucruri la care se gândesc oamenii atunci când vor să renoveze sau să amenajeze o bucătărie. Şi totuşi, sunt un aspect foarte important de care trebuie să ţii cont.

Atunci când amenajezi deci o bucătărie sau când o renovezi, prima etapă este cea a electrocasnicelor. Ce modele de aragazuri trebuie să alegi? Poţi să foloseşti electrocasnicele pe care le ai deja sau cumperi unele noi? Care sunt lucrurile de care să ţii cont?

Primul lucru de care să ţii cont - bugetul. În bucătărie ai nevoie de aragazuri, de cuptoare, de plite, de frigidere şi de hote. Preţul poate începe de la 4000 de lei şi poate să ajungă chiar şi până la 15000-20000 de lei. Sau chiar mai mult dacă îţi doreşti o marcă de lux.

A doua etapă va fi alegerea frigiderului deoarece este cel care va da tonul şi care va influenţa şi prima etapă. Poţi alege un frigider încastrabil, cu congelatorul în partea de sus, cu congelatorul în partea de jos, side-to-side etc. Noile modele sunt din ce în ce mai înalte şi nu mai sunt atât de profunde, pentru a putea răspunde nevoilor în ceea ce priveşte estetica.

Aragazul este un alt element important de care să ţii cont. Va fi electric, pe gaz sau pe inducţie? Vrei un aragaz cu un cuptor integrat sau plite separate de cuptor? Un cuptor simplu sau unul dublu? Vrei un cuptor cu aburi?

Toate aceste lucruri ţin şi de felul în care prepari de obicei mâncarea. Ai mulţi invitaţi? Îţi place să găteşti? Eşti mai gurmand?

Hota este şi ea un alt element important de la tine din bucătărie. Este esenţială şi poate să fie foarte puternică! Alegerea sa se va face în funcţie de felul în care este concepută bucătăria ta, dar şi în funcţie de nevoile de aspirare.

Dacă găteşti în fiecare zi destul de mult, ai nevoie de o hotă puternică. Apoi, mai trebuie să ţii cont şi de locul unde aceasta va fi poziţionată.

Electrocasnicele ar trebui să fie alese şi în funcţie de stilul pe care îl doreşti. Nu uita că bucătăria este un loc foarte important de la tine din casă, trebuie să fie practică, dar trebuie să fie şi modernă sau stilată. Alege deci modele cu un design care îţi corespunde şi cu un stil care se potriveşte cu restul casei.

Culori mai acidulate sau mai sobre, finisaje mate sau strălucitoare, modele cu un design mai sobru sau mai modern, încastrabile, mai discrete sau mai impozante... chiar ai de unde alege.

Dar, nu uita că trebuie să alegi modele cu un consum mic, atât pentru a face economii la facturi, cât şi pentru a proteja mediul.

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite