Articol publicitar

Cum trebuie să alegi electrocasnicele pentru bucătărie? Câteva sfaturi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Ţi-ai construit casa sau vrei să îţi renovezi bucătăria?  Un calcul rapid ar trebui să te ajute să determini care sunt lucrurile de care ai nevoie: mobilier, obiecte de decor şi bineînţeles, electrocasnice.

Iată care sunt sfaturile de care să ţii cont pentru a face cea mai bună alegere.

O bună modalitate de a face cele mai bune alegeri, dar şi de a face economii este de a analiza obiceiurile şi nevoile tale şi ale familiei tale. Pentru acest lucru, ar trebui să răspunzi la următoarele întrebări: ai nevoie de plite pe gaz sau pe inducţie?

Eşti un adevărat master chef sau găteşti mai mult doar în week-end pentru tine, familie sau prieteni? Ai nevoie de o bucătărie mai mare pentru familie sau doar de un colţ unde poţi prepara cele mai delicioase preparate?

Pentru electrocasnice, contează şi designul. Nu uita asta. Electrocasnicele precum cele mai performante modele de cuptoare, trebuie să fie alese şi în funcţie de design.

advert

Dacă ai o bucătărie deschisă, ar fi interesant să alegi electrocasnice încastrabile care se potrivesc perfect cu restul decorului. Dacă ai un decor cu o insuliţă centrală, cel mai bine ar fi să alegi şi o hotă adaptată acestui tip de configuraţie.

Este la fel de important şi să ţii cont de spaţiul de care dispui în bucătărie. Dacă alegi o bucătărie echipată la comandă, alege şi modele de electrocasnice care să aibă plite încorporabile şi cuptoare, cu aragazuri şi hote integrate şi ele, de exemplu.

Va trebui să mai răspunzi şi la unele întrebări: ce preferi - plitele pe inducţie sau pe gaz? Ai nevoie de o bucătărie echipată cu electrocasnice smart sau doar de electrocasnice simple?

Trebuie să alegi aparate electrocasnice încorporabile pentru a conferi un stil în tendinţe bucătăriei tale, dar şi pentru a le expune ca adevărate piese design contemporane.

Cea mai bună idee - să alegi aparate electrocasnice performante pentru bucătăria ta.

Printre aparatele electrocasnice performante pe care trebuie să le alegi pentru bucătăria ta, ai de ales între mai multe modele, dar nu uita că va trebui să le alegi pe cele mai performante.

Pentru gătit - vei alege plite încorporabile pe inducţie sau pe gaz? Pentru cuptor- vrei un cuptor multifuncţional, un cuptor pe aburi, cu microunde integrat?

Pentru hotă - cu evacuare sau cu reciclare? În ceea ce priveşte frigiderul, ce vei alege? Unul încastrabil sau unul tradiţional? Acest lucru îţi va permite să faci cele mai bune alegeri atunci când vine vorba despre numeroasele tipuri de electrocasnice disponibile pe piaţă.

Să luăm drept exemplu frigiderul, un aparat electrocasnic extrem de folosit într-o casă. Cu siguranţă că frigul ventilat evită corvoada dezgheţării acestuia, dar ar trebui să ştii că acest tip de frigider consumă mai mult ca şi cel cu frig static.

Alte criterii importante de care să ţii cont, mai pe scurt:

  • Designul. În funcţie de tipul bucătăriei tale, în U, în L, în paralel sau în G, cu o insuliţă centrală, va trebui să alegi şi electrocasnice design, deoarece acestea garantează o bucătărie echipată armonioasă şi estetică.  
  • Funcţionalităţile şi tehnologiile. Ce funcţionalităţi inovatoare cauţi? Coacerea sau spălarea mai rapidă, mai economă, un frigider mai performant, o hotă mai silenţioasă sau mai discretă... numeroase electrocasnice se pot conecta la un smartphone sau la o tabletă şi se pot controla de la distanţă.  
  • Bugetul. Cel mai bine ar fi să nu faci rabat de la calitate şi să alegi aparatele care nu consumă mult. Aparatele performante de cea mai înaltă calitate sunt mai scumpe faţă de cele care au o calitate medie sau inferioară. Dar merită pe deplin să le alegi.
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite