Ce loc ocupă România în topul celor mai bune bucătării din lume. Mâncarea din Italia considerată cea mai gustoasă

0
Publicat:

Apreciată de turiști din lumea întreagă, mâncarea tradițională din țara noastră a plasat România în top 30 cele mai bune bucătării din lume, potrivit clasamentului anual realizat de „Atlasul gustului”. 

Ciorba raduteana în top 100 cele mai bune preparate din lume - Foto Arhivă
Ciorba raduteana în top 100 cele mai bune preparate din lume - Foto Arhivă

Mai mult de 50.000 de experți culinari au lucrat la alcătuirea ghidului gastronomic numit "Atlasul gustului". Aceștia au decis și care sunt cele mai delicioase preparate la nivel mondial, în acest an.

Cele mai bine cotate bucătării din lume au fost clasate în funcție de evaluările medii ale felurilor de mâncare și produse alimentare din fiecare țară.  

Deși Italia și Japonia au înregistrat același rating mediu, Italia a ocupat primul loc și în acest an datorită ratingului mai mare al celui mai bine cotat fel de mâncare - pizza.  

A treia cea mai bine cotată bucătărie este cea din Grecia, în timp ce locul patru este ocupat de Portugalia. 

Atlasul Gustului reprezintă o enciclopedie care îi ajută pe turiști să găsească cele mai populare preparate din fiecare țară. 

România se poziționează pe locul 29 în topul celor mai bune bucătării din lume, datorită preparatelor tradiționale. Bulgaria se clasează pe locul 30 în acest top. 

Cele mai bune preparate românești 

Potrivit TasteAtlas, cel mai popular fel de mâncare din țara noastră este reprezentat de mititei. Topul este completat de cozonac, pe locul doi, și de ciorba acrită cu borș (borș), pe locul trei.  

Tot printre felurile populare de mâncare se numără mămăliga, pasca, chiftelele, ciorba de fasole, ciorba de burtă, ghiveci, ciorba de pui, ardei umpliți și bulz. 

Dacă vorbim despre cele mai produse alimentare românești, aici regăsim urda, cașul, cașcavalul afumat, brânza de burduf și salamul de Sibiu. 

Cele mai bine evaluate preparate sunt mujdeiul, ciorba rădăuțeană, rața pe varză, sarmalele și bulzul. 

Singurul preparat românesc din top 100 cele mai bune mâncăruri din lume din 2023, publicat de Atlasul Gustului, este reprezentat de ciorba rădăuțeană, care se poziționează pe locul 33 la nivel mondial. 

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite