Fiole radioactive găsite în camera sinucigaşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Popovici şi Ramona Mischie
Alexandru Popovici şi Ramona Mischie

Sora lui Alexandru Popovici, tânărul de 19 ani care s-a sinucis din dragoste pentru profesoara Ramona Mischie, a descoperit o cutie cu substanţe toxice în camera lui.

„În dulapul din camera lui, am găsit ceva radioactiv, o cutie sigilată şi o cutiuţă din metal, pe care le-am dus la poliţie. Apoi, la noi în casă a venit cineva care a măsurat radiaţiile şi ne-a spus că sunt de 0,02, ca şi în natură. Pe prima cutie scria «radioactiv» şi era desenat un cap de mort, dar nu cred că au fost folosite, pentru că erau sigilate. Erau substanţe din anul 1970, pentru uz didactic, după cum scria pe ambalaj", a spus Andra, sora lui Alexandru.

Potrivit anchetatorilor, substanţa radioactivă este pe bază de stronţiu. „Cercetările privind provenienţa substanţei radioactive vor fi efectuate de procurori", a afirmat Emil Moţa, procurorul de caz.

În scrisorile de adio, Alexandru Popovici a descris o metodă de sinucidere bazată pe intoxicarea cu elemente chimice: „Să dorm în cameră lângă două surse radioactive, cărora le-am desfăcut capacul pentru a elibera radioactivitatea. Nu se găsesc pe piaţă.

Sunt de la Institutul de cercetare fizică şi atomică nucleară". Tânărul s-a sinucis la 25 noiembrie. El şi-a băgat capul într-o pungă în care a pulverizat insecticid.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite