2010: salariile îngheţate, scenariul cel mai optimist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2010, angajaţii  cei mai norocoşi  îşi vor păstra  locurile de muncă
În 2010, angajaţii cei mai norocoşi îşi vor păstra locurile de muncă

Unii specialişti în resurse umane şi patroni spun că mulţi angajaţi nu pot spera la o mărire de leafă în prima parte a lui 2010. Primele semne de revenire a pieţei muncii se vor ivi cel mai devreme în al doilea semestru din 2010, iar primele creşteri ale veniturilor vor fi în vânzări şi IT.

Adevărul" a scris ieri despre faptul că găsirea unui loc de muncă va deveni un sport extrem în 2010 întrucât numărul şomerilor va mai creşte cel puţin în prima perioadă a acestui an. Astăzi, vă propunem o analiză pe salarii şi pe concurenţa care se anunţă mai acerbă în acest an faţă de 2009.

Specialiştii în resurse umane avertizează că cei care nu-şi vor pierde locul de muncă, nu pot spera la majorări salariale. Autorităţile au anunţat deja că veniturile bugetarilor şi pensiile vor îngheţa, cu excepţia salariului minim, care va urca de la 650 la 705 lei pe lună.

Citiţi şi:

Vlădescu: „2011 va fi la fel de greu ca 2010"

2010 va fi anul scumpirilor

„Sperăm să nu fie mai rău de-atât"

În domeniul privat, lucrurile stau şi mai rău, pentru că nu s-a bătut palma la negocierile tripartite (Guvern - sindicate - patronate) nici măcar asupra salariului minim
de 705 lei.

Florin Costache, preşedintele UGIR 1903, spune că aceasta ar fi singura creştere pe care ar putea-o suporta angajatorii în prima parte a anului. „Să urcăm salariul minim la 705 lei şi să îngheţăm restul retribuţiilor. Mai mult de atât nu avem capacitatea să facem. Despre a doua parte a anului vom discuta atunci, după ce vedem dacă cei din străinătate îşi revin", a explicat el.

Costache susţine că unele societăţi, care s-au descurcat mai bine în criză, ar putea plăti mai mult, dar acestea sunt excepţii, tendinţa generală fiind de îngheţare a salariilor.

El spune că deja s-au făcut eforturi în ceea ce priveşte menţinerea veniturilor pentru lucrătorii calificaţi, dar nu se ştie dacă ele vor mai putea fi păstrate şi în primele luni ale lui 2010: „Deşi n-au mai existat comenzi, în unele domenii s-au păstrat salariile, ca să nu plece profesioniştii. În multe locuri s-a apelat la şomajul tehnic, din aceleaşi motive. Sperăm să nu fie mai rău de atât", a declarat Florin Costache.

Corina Rusu, consilier resurse umane la firma Elite Training, crede că îngheţarea salariilor în anul 2010 este scenariul optimist. Ea se aşteaptă ca, cel puţin în prima parte a anului, să continue declinul veniturilor salariale: „Urmează concedierile din rândul bugetarilor, iar asta va accentua şi scăderea vânzărilor la produse alimentare şi de consum.

Va fi lovită piaţa serviciilor - publicitatea, promovarea, marketingul, cateringul. În paralel cresc cheltuielile, deja s-a anunţat scumpirea energiei electrice. De aceea, pentru a rezista, angajatorii vor fi obligaţi să taie din cheltuielile cu personalul, singurul capitol în care se mai pot face reduceri fără a închide afacerea", spune Corina Rusu.

Concurenţă acerbă pentru un loc de muncă

Ea adaugă: „Firmele vor mai tăia din veniturile personalului din birouri, dar nu şi din sumele agenţilor de vânzare. Atunci când economia îşi va înceta căderea, probabil în partea a doua a lui 2010, vor creşte veniturile celor din vânzări, fiindcă de profesionalismul acestora va depinde valoarea contractelor.

De aceea, în vânzări, pe toate posturile, cred că se va reveni cel mai repede la sumele anterioare crizei. IT-ul este al doilea domeniu în care se va ajunge, spre sfîrşitul lui 2010, la veniturile anterioare. În rest, revenirea va fi de durată".

Pe de altă parte, competiţia se anunţă strânsă pentru un loc de muncă în 2010. O simplă comparaţie a numărului de Cv-uri depuse în primele zile ale acestui an arată o creştere semnificativă a concurenţei pentru fiecare job, comparativ cu luna ianuarie 2009. Aceasta în condiţiile în care perioada de aplicare pentru aceste posturi nu s-a încheiat încă. Chiar dacă oferta din domeniul IT este mai mare decât în ianuarie 2009, a crescut simultan şi numărul de CV-uri depuse pentru ocuparea unui loc.

Criza i-a responsabilizat pe angajaţi

Ca urmare a situaţiei de pe piaţa muncii, atât angajaţii, cât şi patronii şi-au schimbat comportamentul pe parcursul anului 2009. Astfel, dacă în 2008 firmele găseau cu greu profesionişti şi erau nevoite să scoată din buzunar sume consistente de bani, în 2009 angajatorii au putut alege salariaţii doriţi, la preţuri mai mici decât ar fi oferit în 2008.

Pe de altă parte, riscul pierderii locului de muncă i-a responsabilizat pe salariaţi, aceştia muncind mai mult şi mai eficient fără a aştepta o suplimentare a veniturilor.

Vestul ţării va ieşi primul din criză

Potrivit unui studiu recent realizat de Manpower referitor la piaţa muncii, regiunea de Vest (judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara) este singura care se aşteaptă la o creştere a numărului de angajări, de aceea este probabil că tot acolo se vor înregistra şi primele majorări salariale.

Estimare

Potrivit datelor Comisiei Naţionale de Prognoză, câştigul salarial mediu brut pe economie va creşte uşor şi în 2010, de la 1.767 la 1.836 lei. Asta înseamnă o creştere mai mică, de doar 3,9%, decât cea înregistrată în 2009, comparativ cu 2008 (cu 5,0%, de la 1.682 la 1.767 lei). Conform aceleiaşi surse, în 2012 vom avea un salariu mediu pe economie de 2.020 lei.

Efectele crizei economice
No title
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite