VIDEO SpaceX a lansat cu succes cea mai puternică rachetă Falcon 9

VIDEO SpaceX a lansat cu succes cea mai puternică rachetă
Falcon 9

Momentul lansării celei mai puternice rachete Falcon 9 FOTO Captura YouTube

Societatea americană SpaceX a lansat vineri racheta sa de nouă generaţie Falcon 9 Block 5, care a plecat la bord cu un satelit de comunicaţii construit pentru Bangladesh şi numit Bangabandhu Satellite-1.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Decolare“, a scris pe Twitter societatea la scurt timp după lansarea rachetei la Cap Canaveral (Florida), vineri, la ora locală 16.14 (23.14 ora României).

Lansarea a fost prevăzută pentru joi, dar nu a mai avut loc din cauza unei autoanulări cu un minut înainte de ora fixată pentru decolare.

Este vorba de zborul inaugural al acestei rachete de nouă generaţie, prezentată ca fiind cea mai puternică şi mai facilă de reutilizat decât sora sa mai mică Falcon 9.

Block 5 este prima rachetă a SpaceX care satisface standardele NASA în privinţa Programului Comercial de Zboruri Spaţiale cu Echipaje Umane, ce vizează trimiterea de astronauţi americani la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). SpaceX speră să îndeplinească acest obiectiv în decembrie anul curent.

Block 5 este versiunea finală a gamei Falcon 9. SpaceX îşi concentrează eforturile acum pentru  producerea unui lansator super-greu, denumit Big Falcon Rocket (BFR), al cărui design va permite trimiterea unor misiuni spre Marte cu echipaje umane la bord.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările