Un român a inventat o mască inteligentă de protecţie anti-COVID-19, care se conectează la telefon. Ce premiu a câştigat

Un român a inventat o mască inteligentă de protecţie anti-COVID-19, care se conectează la telefon. Ce premiu a câştigat

Masca inteligentă inventată de un român, FOTO Ciprian Burzo via The Calvert Journal

O mască de protecţie inteligentă, high-tech, care are senzori de temperatură şi capacitatea de filtrare a aerului a fost inventată de românul Ciprian Burzo şi a primit premiul cel mare la un concurs de reinventarea a măştilor de protecţie în contextul pandemiei organizat de MIT MediaLab.

Ştiri pe aceeaşi temă

Masca, numită „Social Mask”, are un design minimalist, transparent şi poate fi conectată la o aplicaţie instalată pe telefonul mobil. Mai exact, cu ajutorul senzorului, utilizatorii pot vedea în aplicaţie numărul de patogeni din aerul care-i înconjoară, ce alte persoane din apropiere mai folosesc acelaşi tip de mască şi care este riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2. 
 
Modelul este deocamdată un prototip aflat în faza de dezvoltarea, dar a câştigat competiţia organizată de MIT, al cărei scop a fost dezvoltarea de invenţii capabile să îmbunătăţească capacitatea oamenilor de a se proteja în timpul pandemiei.
 
„Conectarea măştii cu smartphone-ul nostru este o posibilitatea reală pentru viitor”, a declarat Ciprian, citat de The Calvert Journal. „Ar trebui să ştim cine este infectat în zona în care ne aflăm şi să primim informaţii pe telefon despre ce a detectat biosenzorul despre riscul de infectare pe baza analizării particulelor din mediul înconjurător. Sunt doar câteva opţiuni care sigur vor face parte din varianta finală a măştii în viitor”, a mai explicat acesta. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările