Primul stat din lume care îşi obligă cetăţenii să construiască numai case eco, cu panouri solare

Primul stat din lume care îşi obligă cetăţenii să construiască numai case eco, cu panouri solare

Energia ”curată” este din ce în ce mai la modă printre cei care vor să îşi construiască case demne de secolul 21. Printre beneficiile acesteia se numără şi faptul că scapi de plata facturilor, însă investiţia iniţială este ceva mai mare. Acum, putem vorbi, oficial, de primul stat din lume pe teritoriul căruia, începând cu 2020, toate casele nou construite vor funcţiona pe energie ”verde”.

Ştiri pe aceeaşi temă

California a adoptat un proiect de lege prin care fiecare clădire care va fi construită de la data de 1 ianuarie 2020 va trebui să funcţioneze pe bază de energie solară. Astfel, se vor folosi panouri fotovoltaice pentru a asigura energia electrică pentru ocupanţi, o tehnologie considerată ”eco” din toate punctele de vedere.

Noua lege californiană se bucură, în general, de susţinerea publicului, însă există şi voci care critică decizia luată de autorităţi. Mulţi oameni se plâng de costul unei astfel de tehnologii, care adaugă între 8000 şi 12.000 de dolari la costul normal al unei locuinţe. Chiar dacă se fac eforturi pentru găsirea unor soluţii care să ajute la accesibilitatea panourilor fotovoltaice, tehnologia nu a ajuns încă într-un punct acceptabil.

Printre dezvoltatorii de tehnologii bazate pe energia solară se numără şi Elon Musk, care deţine un startup numit SolarCity. Acesta se ocupă cu dezvoltarea unor ţigle de acoperiş care pot înmagazina energia necesară unei locuinţe, iar preţul ar urma să fie unul mai accesibil decât în cazul alternativelor.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările