Fripturi din plante, imprimate 3D, ar urma să apară în 2021

Fripturi din plante, imprimate 3D, ar urma să apară în 2021

Foto: Shutterstock

Iubitorii de carne care caută alternative vegane vor avea încă una începând cu anul viitor, pe lângă deja binecunoscutele Beyond Meat sau Impossible Foods.

Ştiri pe aceeaşi temă

Da, ai citit corect titlul. Un startup din Israel a anunţat că în 2021 va aduce pe piaţă fripturi pe bază de plante, pe care le va produce la imprimante 3D. Până acum, majoritatea acestor alternative la carne, dezvoltate pentru clienţii vegani şi nu numai, sunt mai mult alimente care se aseamănă, ca formă şi gust, cu carnea tocată, astfel că o friptură, care este mult mai solidă, va avea nevoie de o astfel de abordare - imprimarea 3D.

Refined Meat este numele startup-ului care promite că friptura sa imprimată 3D va avea un gust chiar mai apropiat de cel al unei fripturi reale decât produsele celor de la Impossible Foods sau Beyond Meat, care până acum au demonstrat că se apropie destul de serios de mâncărurile pe care le imită, atât în termeni de aspect, cât şi de gust.

Prin folosirea unei imprimante 3D, cei de la Refined Meat vor putea să creeze o replică a structurii muşchiului unui animal, lucru care va ajuta la crearea unei texturi similare cu cea a unei fripturi reale

Imprimantele 3D ale companiei vor putea iniţial să printeze 20 de kilograme de carne pe oră, fiind şi o soluţie eficientă din punct de vedere financiar, scrie UberGizmo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: