Avertisment: oamenii s-ar putea trezi pe o planetă pustie

Avertisment: oamenii s-ar putea trezi pe o planetă pustie

Deşertificarea este o problemă globală în acest moment

Schimbările climatice din ultimul timp au alertat comunitatea oamenilor de ştiinţă care au decis să avertizeze societatea asupra pericolelor  pe care le presupune un viitor pe o planetă ce se schimbă în mod negativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Viaţa oamenilor depinde de biodiversitate, în moduri care nu sunt întotdeauna aparente sau apreciate. Sănătatea oamenilor depinde în cele din urmă de serviciile ecosistemice: disponibilitatea apei proaspete, combustibilului, surselor alimentare. Toate acestea sunt precondiţii pentru sănătatea umană şi mijloacele de trai", a declarat Elizabeth Maruma Mrema pentru The Guardian, în primul său interviu important de la preluarea funcţiei de secretar executiv interimar al Secretariatului ONU a Convenţiei pentru Diversitate Biologică.

Conform biologilor, natura dispare într-un ritm accelerat, de zeci de ori mai mare decât acum câteva sute de ani. 

Avertismentul survine înainte de Forumul Economic de la Davos unde se va pune problema biodiversităţii.

"Afacerile, comunităţile locale, societatea civilă, tineretul, toţi, conduşi de guverne, trebuie să luăm măsuri. Vorbim de acţiune de mulţi ani. Într-adevăr, avem nevoie de acţiuni transformatoare pentru a face diferenţa", a adăugat Mrema.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: