Google anunţă că aplicaţia Google Meet, pentru videoconferinţe, va fi gratuită pentru toată lumea

Google anunţă că aplicaţia Google Meet, pentru videoconferinţe, va fi gratuită pentru toată lumea

CAPTURĂ Google Meet

În contextul pandemiei COVID-19 şi cerinţelor de distanţare socială, Google anunţă ca soluţia premium de videoconferinţe Google Meet va fi disponibilă gratuit pentru toată lumea şi va fi implementată treptat în următoarele săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Google Meet oferă videoconferinţe cu până la 100 de participanţi - pentru utilizatorii persoane fizice - şi până la 250 de participanţi, pentru companii. Întâlnirile sunt limitate la 1 oră pentru varianta gratuită, însă această limită nu va fi impusă până în 30 septembrie.

Accesul la Google Meet se face pe baza contului de Google. Pentru utilizarea Meet, nu este nevoie de instalarea unui plug-in sau software. Acesta funcţionează direct din browser - Chrome sau alt browser popular, la adresa: meet.google.com. Pe mobil există aplicaţia Google Meet - iOS sau Android.

Până în prezent, Google Meet era accesibilă doar în pachetul G Suite pentru companii, disponibil contra cost.

Câteva cifre privind utilizarea Google Meet în ultimele luni la nivel global:

  • Din ianuarie şi până în prezent, vârful zilnic de utilizare a Meet a crescut de 30 de ori
  • În aprilie, Meet a găzduit 3 miliarde de minute de întâlniri video şi a înregistrat 3 milioane de noi utilizatori în fiecare zi
  • Săptămâna trecută, numărul zilnic de participanţi în întâlniri Meet a trecut de 100 de milioane 

 

Mai multe detalii găsiţi în anunţul oficial de pe blogul Google: blog.google/products/meet/bringing-google-meet-to-more-people

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: