Angajaţii Facebook, revoltaţi de refuzul lui Zuckerberg de a acţiona împotriva lui Trump

Angajaţii Facebook, revoltaţi de refuzul lui Zuckerberg de a acţiona împotriva lui Trump

FOTO Guliver / Getty Images / Chip Somodevilla

Într-un moment rar de revoltă, angajaţii Facebook şi-au vărsat nemulţumirile pe Twitter, acuzându-l pe Mark Zuckerberg pentru faptul că postările preşedintelui american sunt în continuare vizibile pe reţeaua de socializare pe care o controlează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, Mark Zuckerberg anunţa că nu este de acord cu felul în care Twitter a interpretat o frază folosită de preşedintele american într-una din postările sale, ca fiind o instigare la violenţă şi o încurajare a poliţiştilor de a împuşca protestari. Fraza respectivă (”When the looting starts, the shooting starts”) a fost folosită de un segregaţionist, şeful poliţiei din Miami în anul 1967, iar Twitter a decis să ascundă postarea lui Trump.

Astfel, şeful Facebook a decis ca postarea preşedintelui (care a născut un nou război între Twitter şi liderul SUA) să rămână vizibilă pe platforma sa, un lucru care atrage acum criticile angajaţilor, exprimate bineînţeles, pe Twitter.

Andrew Crow, liderul de design pentru Portal, un produs Facebook, a scris: ”Oferirea unei platforme pentru a incita la violenţă şi a răspândi dezinformare este inacceptabilă, indiferent cine eşti. Nu sunt de acord cu poziţia luată de Mark şi voi încerca să fac o schimbare în acest lucru”.

Un mesaj similar a avut şi Jason Stirman, un membru al diviziei R&D (cercetare şi dezvoltare) al aplicaţiei Lucid, deţinută de asemenea de Facebook: ”Nu ştiu ce să fac, dar ştiu că să nu fac nimic ar fi inacceptabil. Sunt un angajat al Facebook care nu este de-acord cu decizia lui Mark de a nu face nimic cu privire la ultimele postări ale lui Trump, care instigă în mod clar la violenţă. Nu sunt singurul din Facebook (n.r. cu această opinie). Nu există o poziţie neutră cu privire la rasism.”

Opinia celor doi este împărtăşită şi de alţi angajaţi, precum directorul diviziei de product management, Jason Toff, şi product designer-ul Sara Zhang, arată The Guardian. Este un moment rar de nemulţumire din partea angajaţilor uneia dintre cele mai mari companii de tech din lume, faţă de un şef neobişnuit cu a fi criticat de cei care lucrează pentru el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: