WSJ: Qualcomm negociază cu guvernul SUA pentru a vinde procesoare Huawei

WSJ: Qualcomm negociază cu guvernul SUA pentru
a vinde procesoare Huawei

FOTO Shutterstock

Producătorul de procesoare Qualcomm negociază cu guvernul Statelor Unite pentru a revoca restricţiile de vânzare a componentelor către Huawei Technologies Co, după ce compania chineză a fost trecută pe lista neagră de Statele Unite, scrie The Wall Street Journal, sâmbătă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Qualcomm face lobby pentru a vinde procesoare Huawei, pe care compania chineză le-ar include în telefoanele sale 5G, potrivit informaţiilor WSJ, obţinute dintr-o prezentare a Qualcomm.
 
Din cauza acestor restricţii, SUA a înmânat concurenţilor străini ai Qualcomm o piaţă în valoare de până la 8 miliarde de dolari anual, se arată în articol.
 
Reuters a preluat ştirea WSJ şi a cerut Qualcomm un punct de vedere. Compania americană nu a răspuns cererii.
 
Compania a soluţionat o dispută de licenţă cu Huawei luna trecută, care va plăti Qualcomm 1,8 miliarde de dolari în trimestrul fiscal IV.
Vineri, Huawei anunţase că proviziile de procesoare proprii se termină pe 15 septembrie, din cauză că partenerii care furnizau componente se tem de sancţiunile americane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările