Apple plăteşte 113 milioane de dolari pentru încetinirea iPhone-urilor

Apple plăteşte 113 milioane de dolari pentru încetinirea iPhone-urilor

Gigantul din Cupertino a acceptat să plătească suma de 113 milioane de dolari în deja celebrul caz al încetinirii performanţelor iPhone-urilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Litigiul dintre Apple şi avocaţii generali ai 34 de state americane, care au acuzat compania că a încetinit performanţele telefoanelor pentru a ascunde probleme ale bateriei şi a-i face pe utilizatori să achiziţioneze noi smartphone-uri, este astfel soluţionat, arată Financial Intelligence, citând Reuters şi Agerpres.

„Acordul convenit astăzi asigură accesul la informaţii pentru consumatori pentru a cumpăra şi utiliza produsele Apple” a spus ieri procurorul general Xavier Becerra, care a adăugat că suma va fi împărţită între California şi alte 33 de state americane.

Acest caz este diferit de procedura în nume colectiv în care gigantul din Cupertino a reucnoscut încetinirea performanţelor telefoanelor şi a plătit 500 de milioane de dolari pentru a încheia socotelile.

Întâmplarea este una binecunoscută, după ce în 2016 Apple s-a folosit de un update de software pentru iPhone 6, 7 şi SE pentru a încetini viteza procesoarelor acestora, din motive de siguranţă a bateriei (care era în pericol să se supraîncălzească sau să se oprească brusc). Apple nu a recunoscut atunci că a încălcat legea, oferind însă clienţilor săi înlocuiri ale bateriei, după mediatizarea evenimentelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările