Apple plăteşte 113 milioane de dolari pentru încetinirea iPhone-urilor

0
0
Apple Logo

Gigantul din Cupertino a acceptat să plătească suma de 113 milioane de dolari în deja celebrul caz al încetinirii performanţelor iPhone-urilor.

Litigiul dintre Apple şi avocaţii generali ai 34 de state americane, care au acuzat compania că a încetinit performanţele telefoanelor pentru a ascunde probleme ale bateriei şi a-i face pe utilizatori să achiziţioneze noi smartphone-uri, este astfel soluţionat, arată Financial Intelligence, citând Reuters şi Agerpres.

„Acordul convenit astăzi asigură accesul la informaţii pentru consumatori pentru a cumpăra şi utiliza produsele Apple” a spus ieri procurorul general Xavier Becerra, care a adăugat că suma va fi împărţită între California şi alte 33 de state americane.

Acest caz este diferit de procedura în nume colectiv în care gigantul din Cupertino a reucnoscut încetinirea performanţelor telefoanelor şi a plătit 500 de milioane de dolari pentru a încheia socotelile.

Întâmplarea este una binecunoscută, după ce în 2016 Apple s-a folosit de un update de software pentru iPhone 6, 7 şi SE pentru a încetini viteza procesoarelor acestora, din motive de siguranţă a bateriei (care era în pericol să se supraîncălzească sau să se oprească brusc). Apple nu a recunoscut atunci că a încălcat legea, oferind însă clienţilor săi înlocuiri ale bateriei, după mediatizarea evenimentelor.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri