Uber a atins pragul de zece miliarde de călătorii la nivel mondial cu ajutorul unui bucureştean

Uber a atins pragul de zece miliarde de călătorii la nivel mondial cu ajutorul unui bucureştean

Uber a atins un prag important duminica trecută, atunci când compania americană de ride-sharing a înregistrat cursa cu numărul zece miliarde. 173 de curse s-au derulat în acelaşi timp, în momentul în care borna a fost depăşită, între care şi una în Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, 10 iunie, 173 de curse şi livrări au pornit simultan la ora 15:12, ora României, şi au dus la atingerea pragului de 10 miliarde de călătorii Uber, la nivel mondial.

Cele 173 de curse au avut loc în 93 de oraşe, din 21 de ţări de pe 5 continente, iar una dintre ele a fost chiar în Bucureşti. Cursa a fost făcută cu o maşină Dacia Logan, prin serviciul UberX. Călătoria de 14 kilometri a început undeva în Prelungirea Ghencea, cu destinaţia Berceni şi a avut un tarif de 25,33 lei.

Prima cursă Uber a avut loc în 2010, iar pragul de 10 miliarde a fost atins 8 ani şi 10 zile mai târziu. Mai mult de jumătate din toate cursele de până acum au avut loc în ultimele 13 luni.

Ţările în care Uber a atins pragul de 10 miliarde de curse sunt: Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Costa Rica, Republica Dominicană, Egipt, Franţa, India, Iordania, Mexic, Pakistan, Peru, Polonia, Portugalia, România, Arabia Saudită, Africa de Sud, Ucraina, Marea Britanie şi SUA. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările