Safari va realiza logarea fără parolă în conturile online pe toate dispozitivele Apple

Safari va realiza logarea fără parolă în conturile online pe toate dispozitivele Apple

Foto Shutterstock

Dincolo de noi laptopuri, chipset-uri şi sisteme de operare, una dintre cele mai importante noutăţi anunţate de Apple la WWDC 2022 este un sistem de autentificare pentru Safari în care utilizatorul nu va mai completa parole pentru logarea în conturile online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Safari va folosi standardul de logare fără parolă dezvoltat de FIDO Alliance pentru ca autentificarea în conturile online să fie realizată biometric, în locul completării numelor de utilizator şi a parolelor.

Astfel, pentru fiecare cont online folosit în mod normal cu nume şi parolă, Safari va oferi posibilitatea creării unui passkey (cheie de autentificare). Acesta va fi folosit pentru autentificare în locul numelui şi al parolei, iar verificarea identităţii utilizatorului se va realiza cu Face ID, Touch ID sau cod PIN.

Concret, cu un passkey creat pentru Facebook, un utilizator de iPhone nu va trebui decât să treacă prin scanare automată a feţei realizată de Face ID pentru a se autentifica. La fel, pentru autentificarea pe MacBook, va fi suficientă punerea degetului pe senzorul de amprente pentru scanarea cu Touch ID.

Noua facilitate va funcţiona şi pe PC-urile cu Windows, dar cu ajutorul unui iPhone. În acest caz, se va realiza „împerecherea” prin scanarea unui cod QR, iar autentificarea propriu-zisă se va face pe iPhone.

Dincolo de faptul că este mult mai comod pentru utilizator, care se autentifică mai rapid şi nu mai trebuie să memoreze parole, modalitatea implementată de Apple este şi mai sigură. Cheile de autentificare sunt salvate local, astfel că ar trebui să nu mai existe riscul interceptării datelor de logare prin phishing sau alte atacuri care implică inginerii sociale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările