Google finanţează cu 200.000 de dolari programele de siguranţă online din România

Google finanţează cu 200.000 de dolari programele de siguranţă online din România

Google.org, divizia Google ce se ocupă de proiecte filantropice, va acorda o finanţare de 200.000 de dolari către organizaţia Adfaber, un ONG din România a cărei misiune este încurajarea programării, educaţiei digitale şi susţinerea adopţiei tehnologiei în rândul copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grantul va fi folosit pentru derularea de programe de siguranţă online şi activităţi conexe pentru profesori şi copii, cu scopul de a ajuta elevii români să devină cetăţeni online conştienţi şi responsabili.

Proiectul finanţat de Google.org şi dezvoltat de Adfaber se va derula timp de un an. Adfaber va realiza şi oferi copiilor (cu vârste între 7 şi 15 ani) programe educaţionale despre siguranţa online, prin formarea profesorilor şi sprijinirea lor pentru a-i pregăti pe elevi. Adfaber va furniza materialele educaţionale şi suportul pedagogic. Acestea includ scenarii de lecţie, training online şi cursuri de pregătire faţă în faţă cu profesorii.

„Credem că este mai important ca oricând să ajutăm copiii să utilizeze internetul în siguranţă şi încredere. Prin acest grant vrem să susţinem programele şi ateliere coordonate de Adfaber şi, împreună cu profesori şi părinţi, să încurajăm elevii să devină cetăţeni online responsabili” a declarat Rowan Barnett, director Google.Org EMEA & APAC.

Adfaber este o organizaţie non-profit, concentrată pe proiecte de educaţie şi sănătate. Programele lor ajută comunităţile să crească cu ajutorul tehnologiei, pregătindu-i pe membrii lor în a utiliza tehnologia pentru o viaţă mai bună. Beneficiarii acestor programe sunt atât tineri sau oameni care înţeleg beneficiile şi oportunităţile aduse de tehnologie, precum şi grupuri considerate vulnerabile la schimbările generate de tehnologie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: