Nintendo lansează o nouă consolă. Cât costă şi când va apărea

Nintendo lansează o nouă consolă. Cât costă şi când va apărea

FOTO via Nintendo

Compania japoneză va lansa o nouă consolă, denumită Nintendo Switch Lite, cu câteva limitări faţă de Switch-ul din generaţia actuală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Switch Lite va fi o consolă în întregime portabilă – asta înseamnă că nu va putea acţiona ca o consolă ”de casă”, precum Nintendo Switch, aceasta fiind principala limitare a noii console. Ea va putea rula toate jocurile care funcţionează deja pe Switch în ”handheld mode”, oferindu-i astfel o plajă destul de largă de titluri.

Ecranul este puţin mai mic decât cel al Switch-ului, iar controllerele nu vor putea fi detaşate, însă şi preţul va fi mai redus: 200 de euro va costa noua consolă a japonezilor, cu o treime mai puţin decât versiunea normală a Switch-ului.

Consola a fost confirmată astăzi, după câteva luni de speculaţii, iar cei de la Nintendo au anunţat că va fi disponibilă începând cu luna septembrie a acestui an, în trei culori: galben, gri şi albastru. Switch Lite pare o alternativă excelentă pentru cei care au deja o consolă şi vor să încerce şi exclusivităţile oferite de Nintendo sau cei care caută un astfel de dispozitiv pentru drumurile lungi. Este foarte posibil ca Switch Lite să înlocuiască actualul 3DS ca principala consolă portabilă a companiei japoneze.

FOTO via Nintendo

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: