Compania românească de jocuri video Amber a înregistrat cea mai bună cifră de afaceri din istoria sa în 2019

Compania românească de jocuri video Amber a înregistrat cea mai bună cifră de afaceri din istoria sa în 2019

Amber a raportat pentru anul 2019 cea mai mare cifră de afaceri din istoria acesteia: 57,85 milioane Lei (13.65 milioane de dolari). Marja de profit a companiei în 2019 a fost de 12%,

Ştiri pe aceeaşi temă

Motorul principal căruia i se datorează această creştere a fost focalizarea pe serviciile de full game development, veniturile pe acest segment crescând cu 300% în 2019 faţă de anul precedent. Această creştere este aşteptată să continue puternic şi în acest an.

În ultimul an şi jumătate, Amber s-a concentrat pe creşterea expertizei de dezvoltare pe noi platforme, această direcţie concretizându-se în primăvara acestui an prin fuziunea cu echipa Scorpius.

În prezent, echipa lucrează la finalizarea jocului PositronX, un shooter First Person care poate fi rejucat la infinit, ce oferă jucătorilor un gameplay rapid şi posibilitatea de a aborda fiecare nivel într-un mod creativ. Jocul este disponibil pe Steam prin Early Access iar lansarea oficială va avea loc în toamna acestui an. În paralel, echipa a început dezvoltarea unui concept original pentru PC şi console şi testează câteva prototipuri de jocuri pentru mobile.

Studiouri în Botoşani şi Guadalajara

În studioul din Botoşani, care se dedică proiectelor de Quality Assurance, activează peste 30 de angajaţi, Amber dorind ca până la finalul anului să atragă noi oameni pasionaţi de gaming din zona Moldovei, regiune cu potenţial în domeniul IT&C.

Deschiderea studioului din Guadalajara a adus Amber proiecte şi clienţi din pieţe neaccesate până în 2020, iar cei peste 50 de profesionişti lucrează împreună cu echipele din Bucureşti la două jocuri mobile de tip casual, având responsabilităţi în crearea de elemente grafice, dar şi pe programare şi testare.

Odată cu creşterea business-ului în zona de full game development, s-a mărit şi aria de competenţe pe care Amber le caută în pieţele în care este prezentă. Pentru studioul din Bucureşti, Amber a deschis poziţii pentru Console Game Testers, Art Diretors, PC / Console Game Producers, PC / Console Programmers sau Game Economy Designers. Studioul din Botoşani este în căutare de Junior Game Testers iar în cel din Mexic are nevoie de talent în zona de artă 2D, animaţie 3D şi producţie.

În Amber lucrează peste 500 de specialişti, iar compania se aşteaptă să depăşească 600 până la finalul anului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: