VIDEO Maşina pe care ţi-o asamblezi singur în mai puţin de o oră

VIDEO Maşina pe care ţi-o asamblezi singur în mai puţin de o oră

Tabby Urban FOTO techno-car.fr

O companie italiană a creat un automobil pentru cei care adoră să-şi asambleze singuri mobilierul de la Ikea, potrivit DailyMail.

Maşina se numeşte Urban Tabby şi creatorii ei susţin că aceasta poate fi asamblată în mai puţin de o oră. Automobilul poate avea două sau patru locuri şi poate fi echipat cu motor electric, hibrid sau pe baza de benzină. Viteza maximă este de 85 km/h.

Cei care îşi doresc maşina dar nu vor să se chinuie cu potrivitul pieselor pot opta pentru versiune gata-asamblată.

„Şasiul poate fi asamblat în mai puţin de 60 de minute, poate acomoda între 2 şi 4 pasageri şi este compatibil cu toate tipurile de motoare“, au declarat Francisco Liu şi Ampelio Macchi, dezvoltatorii proiectului OSVehicle.

Automobilul este livrat în cutii din lemn ce pot fi uşor transportate şi asamblarea lui nu necesită unelte speciale. Costul variază între 4.000 şi 6.000 de euro, în funcţie de model.

Creatorii intenţionează să facă disponibile planurile maşinii, pentru ca oricine să o poată construi. Echipa susţine că proiectul va da naştere primului automobil open source ce va putea fi condus legal pe drumurile publice.

„Oricine îşi va putea face un vehicul personalizat: producătorii, companiile de automobile, designerii, creatorii şi pasionaţii“, spun ei.

Compania speră să înceapă să comercializeze seturile de componente începând din primăvară, însă planurile pot fi găsite pe internet de cei dispuşi să-şi facă singuri piesele.

Până acum există schiţe pentru vehicule cu trei sau patru roţi,  maşini de oraş, maşini de golf şi chiar maşini de teren.

 

Haide să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul“  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările